XS
SM
MD
LG

Iliji Katiću zlatna plaketa Borca iz Bosanskog Šamca

Prvi letnji dani u Bosanskom Šamcu bili su u znaku velikog fudbalkog jubileja. Tamošnji Borac slavio je sto godina postojanja i rada. Kad je takva svetkovina uvek se očekuje i dolazak fudbalskih asova koji su ostavili neizbrisiv pečat braneći boje jednog od najstarijih sportskih kolektiva u BiH.

Zlatna povelja poklon voljenog kluba FK Borac Foto: Stole

Ilija Katić nekadašnji fudbalski as imao je tu čast da kao bivši igrač bude jedan od počasnih gostiju. Tom prilikom uručena mu je zlatna povelja za doprinos koji je dao ovom klubu koja je ujedno priznanje i za dugogodišnju uspešnu fudbalsku karijeru.

Ilija sa potpisnikom ovih redova Foto: Filip

- Drago mi je da sam primio ovo priznanje od kluba gde sam napravio prve ozbiljnije korake posle igranja u mojim Donjim Hašićima. Bila su to lepa i nezaboravna vremena. Pravo je bogatstvo videti i sve one sa kojima sam u to vreme nosio dres Borca - kaže Ilija.

U žižu interesovanja dospeo je i kada je igrajući za Radnik iz Slavonskog Broda ostvario rekordan broj postignutih golova u jednoj sezoni (čak 67 pogodaka) što je zainteresovalo i prvoligaške klubove. Najbrži je bio Partizan gde je napravio sjajnu karijeru a dobrim igrama ostao je u sećanju nekoliko poznatih evropskih klubova.

Uspomene naviru same: u dresu Partizana

Ilijino radno mesto oduvek je je bilo u špicu napada. Nadavao se golova a najdraži su mu oni kojima je "častio" večitog rivala i Barselonu.

- Tada su Katalonci bili veoma jaki sa Johanom Krojfom na čelu. Ja sam igrao za Burgas i moj gol je ujedno bio i pobeda mog kluba - priseća se Ilija Katić, fudbaler koji je s pravom zaslužio titulu najboljeg igrača u stoletnoj istoriji Borca iz Bosanskog Šamca..