XS
SM
MD
LG

Oslabljeni OG eliminisao Team Secret sa Majora i osigurao plasman na Dota 2 International

Izvor: RUR Esports

Šampionu prošlogodišnjeg Internationala, OG-u, bilo je potrebno minimalno poena da bi zagarantovali učešće na velikom turniru u avgustu, ipak kada se N0tail razboleo na startu Majora u Moskvi, mnogi su se uplašili da im taj plasman može izmaći iz ruku. Ipak i oslabljeni OG je upravo uspeo da veže dva ogroma uspeha, pošto su nakon lošeg starta u grupi eliminisali Evil Geniuses i Team Secret.

Danas smo imali priliku da odgledamo dva okršaja. U prvom, kineska ekipa PSG.LGD eliminisala je Forward Gaming bez previše truda. Iako su momci iz Severne Amerika bili soldini prethodnog dana protiv Fnatica, Kinezi im nisu dozvolili da razviju svoju igru. U oba okršaja Maybe je savladao CCnC na midlejnu i to je otvorilo prostor za ostatak ekipe da napreduje. Ovim porazom Forward Gaming je ostao bez šanse da se plasira na TI preko rankinga, već će to morati da obave preko otvorenih kvalifikacije koje startuju početkom jula.

Potom je usledio susret najbolje ekipe u tekućoj sezoni, koja je sačekala ranjeni OG. Svi očekivali da će Team Secret ovde da počisti protivnike, ali zapravo se dogodila potpuna suprotnost. U izostanku n0taila, na poziciji 5 igrao je njihov trener. Da bi nadoknadili nedostatak svog kapitena, najbolji igrač ekipe Ana, preuzeo je stvari u svoje ruke. U prvom meču, OG se fokusirao da sa Slarkom završi meč što pre. Nisu dali Svenu šansu da se povrati u meč, pa je več oko 27og minuta OG poveo u seriji. U drugom meču Secret je ponovo potcenio protivnika, a savšena partija Ane na Juggernautu odvela je OG u dalju fazu, gde će odigrati revanš grupnog meča i finala prošlogodišnjeg TI-a sa LGDem.

Dok još uvek ne znamo šta se tačno dešava sa Johanom ”n0tail” Sundstajnom, njegova ekipa je nakon sporijeg starta ove sezone obezbedili plasman na TI. Pored njih i Keen Gaming neće morati više da se brine. Iako nisu na ovom Majoru, ne postoji šansa da ih iko prestigne.