RG: Rafa šampion po 12. put

Foto: ATP Tour

Rafael Nadal pobjednik je Rolan Garosa po 12. put. On je u finalu savladao Dominika Tima sa 3-1.

Od starta meča gledali smo nevjerovatan tenis. Tim se kretao i igrao kao da nije imao dvodnevne muke sa vremenom i Noletom. Igrao je sjajno i maksimalno parirao Rafi. U prva četiri gema nije bilo brejka. U petom je do brejka prednosti došao Austrijanac. Ipak, već u narednom gemu Rafa je napravio ribrejk. Imao je Tim šansu u narednom gemu za novi brejk ali je nije iskoristio. Nadal je potom napravio novi brejk te svojim servisom dobio prvi set sa 6-3.

Drugi set bio je izuzetno dobar i za jednog i za drugog servera. Intenzitet je opao što je bilo i normalno ali smo gledali izjednačen susret. Brejk lopti pa čak ni pravih prijetnji gotovo da nije bilo. Djelovalo je da idemo u taj brejk a onda se desio brejk. Dominik je pritisnuo Rafu u 12. gemu drugog seta te je brejkom dobio set sa 7-5.

Djelovalo je tada da bi Dominik mogao preuzeti inicijativu u susretu. Međutim, on je doživio totalno pomračenje uma. Nadal je to naravno zna kazniti. Duplim brejkom došao je do ogrmnih 4-0 na startu trećeg seta. Do kraja seta Nadal je još jednom brejknuo Tima te je sa 6-1 dobio set. 

Kao što sam u najavi napisao, Tim će morati bolje realizovati brejk šanse nego u nekim ranijim mečevima i to se vidjelo u četvrtom setu. Imao je tri brejk lopte ukupno (jednu u prvom i dvije u trećem gemu) ali ih nije iskoristio. Rafa je svoje iskoristio i u drugom i u šestom gemu. Duplim brejkom na kraju je dobio set sa 6-1 te došao do 12. titule u Parizu.