XS
SM
MD
LG

Domaća ekipa osigurala plasman na zatvorene kvalifikacije za ESL One u Njujorku

Izvor: RUR Esports

ESL One u Njujorku je veliko CS:GO takmičenje, na kojem će se 8 ekipa u septembru boriti za nagradni fond od $200,000. Po jedno mesto iz Evrope i Severne Amerike biće namenjeno kvalifikantima, dok će preostalih 6 ekipa dobiti direktne pozivnice.

Prve otvorene kvalifikacije odigrale su se juče, gde je naša ekipa, Valiance&Co, prikazala sjajnu formu, obezbedivši plasman na zatvorene kvalifikacije, koje će početi 27. juna. Da bi osigurali plasman morali su da savladaju BlueJays, još jednu ekipu iz Srbije, Aristocracy i Salamander. Pored Valiance-a i nemačka ekipa Sprout je obezbedila učešće ne istim kvalifikacijama.

Sva 3 okršaja Valiance je dobio bez previše problema. Dok su se prva dva odigrala u BO1 formatu, duel sa mađarskim Salamanderom bio je BO3. U tom meču Hunter i Espiranto su bili nezaustavljivi, pa je Valiance slavio sa 16-7 na Miražu i 16-12 na Nuku.

Iako domaća ekipa pretohdne nedelje pala za dva mesta na svetskoj rang listi, jedini razlog tome, je to što nisu igrali ni jedan Lan turnir. Ipak, od poraza u finalu DreamHack Open u Turu, Valiance je vezao 12 online pobeda za redom i samim tim još jednom potvrdio svoju odličnu formu.