Team Liquid podigao trofej DreamHack Mastersa u Dalasu

Izvor: RUR Esports

Nakon tri veoma uzbudljive mape u velikom finalu, Team Liquid savladao je Ence, rezultatom 2-1. Ovom pobedom Team Liquid je opasno ugrozio prvo mesto Astralisa, pa već danas oko 19:00, možda budemo imali novi broj 1 tim u svetu.

Ekipa iz Severne Amerike nastavila je sjanu formu, osvojivši drugi veliki CS:GO turnir u nizu. Nakon skoro nedelju dana takmičenja u Dalasu osvojili su turnir bez poraza.

Finalni okršaj započeo je na Miražu, gde smo dobili dva potpuno različita poluvremena. U prvom, meč je bio veoma izjednačen, a Liquid je ipak slavio rezultatom 8-7. Kada su se strane zamenile, severnoamerička ekipa je bila mnogo ubedljivija, pa je sa 8 od 9 osvojenih runde, povela u velikom finalu.

Potom je na red došao Overpass. Iako je to bio izbor Liquida, znali smo da se finska ekipa neće predati. Nakon identična dva poluvremena, usledili su produžeci. Pri rezultatu 17-17, sjajan potez Allua pri situaciji 1v3, osigurao je svojoj ekipi meč poen, pošto stewie2k, nije imao dovoljno vremena da postavi bombu. Sledeću rundu osvojio je Ence, što je značilo da će se pobednik odlučivati na Infernu.

Iako je malo falilo da na Infernu ponovo gledamo produžetke, odlučujući momenti su se desili na samom startu mape, kada je Liquid uzeo 10 od 11 uvodnih rundi. Nakon toga Ence je zaigrao dosta bolje, ali razlika je ipak bila prevelika. Predvođeni EliGEom, koji je na kraju zasluženo osvojio svoju prvu MVP nagradu u kariejri, Liquid je slavio sa 16-13 na Infernu.

Dok je Astralis relativno neaktivan po završetku Majora u Katovicama, Team Liquid je iskoristio šansu da osvoji dva velika turnira, što ih stavlja u poziciju da se približe Dancima na mestu broj jedan, a možda čak i da ih prestignu. Pored velikog trofeja, momci će sa sobom takođe poneti novčanu nagradu, koja iznosi $100,000.