XS
SM
MD
LG

Zvezda i Radnički u plej-ofu Balkan Super Lige

Ragbisti Crvene zvezde i Radničkog iz Niša izborili su plasman u plej-of Balkan Super Lige u ragbiju 13. U mečevima 3. kola finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije ostvarili su pobede koje su im donele učešće u doigravanju regionalnog šampionata.

Iako je pobeda crveno-belih od 90:0 protiv Dorćola u nekadašnjem velikom derbiju srpskog ragbija rezultat koji privlači pažnju, ipak trijumf koji je obeležio protekli vikend jeste onaj koje su Nišlije ostvarile u duelu sa šampionom Turske. Predvođen kapaitenmo Lazarom Živkovićem, Radnički je na terenu Sportskog centra Čair savladao Kadikoj Bulse 30:22 i tako osigurao najmanje drugo mesto u Grupi A Prve divizije BSL.

Crvena zvezda - Dorćol

U dosadašnjem toku šampionata, ekipa iz Niša je izgubila samo od rivala iz nacionalnog prvenstva – Partizana, pa je posle kompletiranog čitavog prvog dela takmičenja trenutni lider svoje grupe. Crno-beli su odigrali samo taj jedan meč, pošto je i njihov duel sa Lokomotivom iz Sofije odložen, tako da će se naknadno znati konačan plasman, gde su očekivanja da dalje prođu oba srpska tima.

U Grupi aktuelni šampion Balkana, Zvezda, potvrdila je svoj plasman u finale pomenutom više nego ubedljivom pobedom protiv oslabljenog Dorćola. Krajnje neiskusni Dorćolci bili su lak plen trenutno dominantnoj ekipi na ovim prostorima, koja ipak nije uspela da do kraja meča postigne željenih 100 poena.

Zvezdaši su stali na rezultatu 90:0, pa tako nije u potpunosti ostvarena osveta za poraz od 106:0 koji je Dorćol svojevremeno ostvario u međusobnom duelu. Tako će nekadašnji šampion Srbije ostati bez plej-ofa, dok će se rasplet za drugo mesto u grupi tražiti posle mečeva koji su preostali grčkom Arisu i italijanskom Lignanu.

Odigran je jedna meč i u Drugoj diviziji regionalnog prvenstva. Ankara je na svom terenu debitovala pobedom protiv Radničkog sa Novog Beograda (34:26) u Balkan Super Ligi. Tim je srpski predstavnik ozbiljno ugrozi na neki način već viđeno prvo mesto u Grupi B Druge divizije.