XS
SM
MD
LG

Srđana Blagojevića: Veliko zadovoljstvo i velika nada pred finale

Još samo jedan dan je ostao do odigravanja finalne utakmice baraža Prve lige Srbije.

U Fudbalskom klubu Inđija se neprimećuje nervoza pred tu utakmicu sa Kragujevčanima. Trenira se i radi po taktu šefa struke Srđana Blagojevića i njegovog stručnog štaba. Sa druge strane administrativni deo kluba je takođe u punom pogonu. Teren se doteriva posle obilnih padavina i sigurno je da će ruke majstora Bože doprineti da uslovi za igru budu najbolji u tom trenutku.

Iako je finale na korak od zeleno belog tabora još uvek su sveža i sećanja na utakmicu sa ekipom Zlatibora. Sumirajući svoje utiske Srđan Blagojević ističe,

"Moram da izrazim jedno veliko zadovoljstvo što smo došli dovde. Što smo produžili sezonu. Što smo došli do finala ovog baraža i što ćemo biti u mogućnosti da ukoliko pobedimo ovu utakmicu, ukoliko prođemo Radnički iz Kragujevca, doći do mogućnosti i da se borimo sa četrnaesto plasiranim superligašem, za taj superligaški status. Svi smo zbog toga veoma srećni, zadovoljni, uživamo u toj činjenici i ono što nam preostaje jeste da samo uživamo u igri. Da uživamo u ovome što smo do sada uradili i jedva čekamo početak utakmice".

Protiv Kragujevčana su zeleno beli tri puta igrali ove sezone. U njihovom timu, ali i kod dosta rivalskih je mnogo  igrača koji su bili deo i zeleno belog tima. Sa tim je i poštovanje prema rivalu veliko:

"Radnički je ozbiljna ekipa, sa kvalitetnim pojedincima", istakao je Blagojević pa nastavio, "Bivši igrači Inđije Vujasin, Kovačević, Žerađanin, Dimitrić daju poseban kvalitet Kragujevčanima. Kolegu Nikolica dobro poznajem, bili smo zajedno u grupi na školovanju za Pro licencu i veoma ga poštujem. Radnički je klub sa tradicijom, ozbiljnom organizacijom i armijom vernih navijača. Kao takav predstavlja ozbiljan izazov koji zahteva potpunu pažnju, maksimalnu koncentraciju i energiju. Mi želimo da budemo mirni, da uživamo u trenutku za koji smo se izborili bez ičije pomoći, svojim radom i odnosom i da ga iskoristimo. Sva pažnja javnosti će biti usmerena na ovu utakmicu, a cilj nam je i bio da dođemo do toga. Sad samo trebamo da radimo i igramo kao cele sezone, bez napetosti i nervoze. Bezgranično verujem u ove momke, stručni štab i ono što radimo".

U zeleno belom taboru su mirni što se igračkog kadra tiče. Sem teško povređenog Nebojše Ivačevića, koji nosi gips na nozi nema povređenih u zeleno belom taboru. To Inđinčane svakako raduje i stručni štab ima na raspolaganju takozvane "slatke muke". Svi igrači su ko zapete puške pred finalni meč. To je naravno i razumljivo jer će tamo negde biti upisano, ako prođu sledeću utakmicu, da su bili deo pobedničkog tima.