XS
SM
MD
LG

Kruševac sledeći, o Partizanu zabranjeno

U pretposlednjem 36. kolu Superlige Srbije fudbaleri Radničkog u subotu gostuju kruševačkom Napretku. Bez posebnog takmičarskog značaja, jer niški tim je na dva kola pre kraja već obezbedio drugo mesto na tabeli, dok su Kruševljani, skoro je sigurno, "prikovani" za šesto mesto, sa malim izgledima da  napreduju ili padnu, za koje mesto, na tabeli.

U svetlu događaja sa prethodnog gostovanja u Kruševcu, trener Nišlija je istakao da se zbog vređanja njegove porodice i devetogodišnje ćerke nikada više neće pojaviti u press centru Napretka i da se nada da će nadležni ljudi iz FSS-a imati razumevanja za ovu njegovu odluku.

-Možda utakmica nema zvanično rezultatski značaj, ali za mene lično ima. Napretku ću suprotsaviti najjači mogući sastav, jer mi želimo da zabeležimo novu pobedu i uknjižimo još tri boda. Iako nas u sredu očekuje meč sezone protiv Partizana, naše misli su okrenute samo prema Kruševcu. O Partizanu još uvek ne želim da razmišljam i o Partizanu uopšte ne sme da se priča u svlačionici dok ne završimo duel sa Napretkom. Igramo protiv odličnog tima, koji ima kvalitetnog trenera i čeka nas teško gostovanje. Moji igrači sa nestrpljenjem očekuju ovaj finiš sezone, a ono što je najbitnije za nas je da je atmosfera odlična i da smo konačno kompletni. Saša Stojanović je rešio problem sa kurijim okom, a Nikola Drinčić se oporavio posle operacije mladeža i stavio se na raspolaganje. Raduje me pozitivna klima u ekipi i nadam se da ćemo ovu sezonu, u kojoj smo već ostvarili istorijski rezultat, završiti na najbolji mnogući način. Dugujem zahvalnost svima. I upravi kluba na čelu sa Ivicom Tončevim i navijačima i novinarima, ali na prvo mesto stavljam igrače koji su istinski heroji u ovoj sezoni i najzaslužniji za sve što smo postigli- rekao je Lalatović.

U ekipi nema povređenih i kažnjenih igrača pa će kompletni igrački kadar biti na raspolaganju strategu Nišlija za sutrašnju utakmicu koja je zakazana za 16 časova.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22