XS
SM
MD
LG

Sa "Karađorđa" se vidi titula

Sreda, 1. maj donosi nastavak fudbalske Super lige Srbije. U 4. kolu plej-of grupe fudbaleri Crvene zvezde gostuju na novosadskom „Karađorđu“ ekipi Vojvodine.

Puleni trenera Vladana Milojevića nalaze se na korak od odbrane šampionske titule. Do kraja takmičenja neophodno je da ostvare još dva trijumfa kako bi i matematički odbranili tron, a u slučaju da trijumfuju u susretu u Novom Sadu, zvnična proslava šampionskog lovora mogla bi da se odigra već predstojećeg vikenda kad na stadion „Rajko Mitić“ stiže lučanska Mladost.

Crvena zvezda i Vojvodina su tokom aktuelne sezone već odigrale dva susreta. Beogradski crveno-beli su u oba meča ostvarili ubedljive pobede postigavši čak osam, a primivši svega jedan pogodak. Na „Karađorđu“ 2. septembra prethodne godine Crvena zvezda je golovima Bena (2), Pavkova i Babića slavila rezultatom 4:1, a naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu: M. Borjan, F. Stojković, M. Degenek, S. Babić, M. Rodić (M. Gobeljić), B. Jovičić, D. Jovančić, E. F. Ben, L. Ebisilio (N. Krstičić), Dž. Kafu, M. Pavkov (V. Simić). Na startu prolećnog dela sezone, 16. februara beogradski i novosadski crveno-beli su se sastali na stadionu „Rajko Mitić“, a naši fudbaleri su bili još ubedljiviji – 4:0. Golove su postigli Boaći (2), Simić i Pavkov, a trener Milojević je na teren izveo sledeći sastav: M. Borjan, F. Stojković, V. Savić, N. Milunović, M. Gajić, B. Jovičić, G. Čaušić, M. Marin, E. F. Ben (E. Jirka), V. Simić (M. Ivanić), R. Boaći (M. Pavkov).

Novosadska ekipa ima izuzetno turbulentnu sezonu. Tek u poslednjem susretu prve faze takmičenja izborili su plasman u plej-of i time izbegli grčevitu borbu za opstanak. U prva tri meča plej-of takmičenja Vojvodina je zabeležila isto toliko poraza. Poraženi su na svom terenu od gradskog rivala ekipe Proletera rezultatom 1:0, a zatim su usledila dva ubedljiva poraza na gostovanjima. Prvo su u Kruševcu poraženi od Napretka 5:0, a zatim i u Lučanima od Mladosti 3:1. Ekipa Vojvodine u aktuelnoj sezoni je izrazito neefikasna. Na 33 meča postigli su svega 25 pogodaka, pa su po tom parametru neefikasniji samo Mačva (21), Dinamo Vranje (20) i Rad (18). Najefikasniji igrač novosadskih crveno-belih je Milan Djurić sa pet postignutih pogodaka.

Trener Vladan Milojević ima izvesne probleme što se tiče sastavljanja tima za predstojeći duel. Branko Jovičić zbog akumuliranih javnih opomena neće biti u konkurenciji za meč, a susret na „Karađorđu“ preskočiće zbog lakše povrede Marko Marin, kao i rekovalescent Ričmond Boaći. Na teren novosadskog stadiona mogli bi da istrče Milan Borjan, odbrmbeni bedem činiće Filip Stojković, kapiten Vujadin Savić, Nemanja Milunović i Milan Rodić. Na pozicijama zadnjih veznih bi mesta mogli da zauzmu Dušan Jovančić i Goran Čaušić, mada ne bi bilo iznenađenje da šef poverenje ukaže i Milošu Vuliću. Zadužen za kreaciju biće Mirko Ivanić. Po krilima bi dejstvovali El Fardu Ben desno i Veljko Simić levo, ali ne bi bilo iznenađenje da se umesto Simića na toj poziciji nađu Dejan Joveljić, ili sve bolji Aleksa Vukanović koji je nedavno proslavio svoj debitantski pogodak u crveno-belom dresu i to u 160. večitom derbiju. Mesto najisturenijeg igrača rezervisano je za Milana Pavkova.

– Super liga Srbije, plej-ofa, 34. kolo:
Vojvodina – Crvena zvezda
Glavni sudija: Miloš Milanović
Pomoćne sudije: Milan Minić ; Dejan Dimitrijević
Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad
Datum: Sreda, 1. maj
Početak: 16 časova
Prenos: TV Arenasport 1
Projektovani sastav: M. Borjan, F. Stojković, V. Savić, N. Milunović, M. Rodić, D. Jovančić, G. Čaušić (M. Vulić), M. Ivanić, E. F. Ben, V. Simić (A. Vukanović; D. Joveljić), M. Pavkov. Trener: Vladan Milojević


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22