XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Zvezde u borbi za četiri titule

Trijumf Crvene zvezde u trećem kolu plej-ofa Superlige dodatno je dobio na značaju zbog činjenice da je prvi pratilac, Radnički iz Niša, remizirao na svom terenu protiv Čukaričkog, pa je izabranicima Vladana Milojevića potrebno još šest bodova u naredna četiri kola da odbrane titulu.
Crvena zvezda četiri kola pre kraja ima šest bodova prednosti u odnosu na Nišlije, a zbog boljeg plasmana pre početka plej-ofa i u slučaju da Radnički neutrališe zaostatak, šampion Srbije bi ostao na čelu tabele. Iz tog razloga, Zvezda bi sa dve pobede u naredna četiri kola i teoretski odbranila titulu.
Prvi korak četa Vladana Milojevića može da napravi u sredu od 16 sati na gostovanju Vojvodini. Ukoliko se iz Novog Sada vrati sa celim plenom, Zvezda će već u 35. kolu, protiv Mladosti imati prvu priliku da odbrani krunu. Posle susreta sa ekipom iz Lučana sledi gostovanje Proleteru i šlag na tortu u Ljutice Bogdana, protiv Napretka za kraj prvenstva.
Sa istim ciljem u završnicu sezone ulaze i Zvezdini omladinci, kadeti i pioniri.
Juniori koje sa klupe predvodi Nikola Puača pokušaće da u narednih šest kola nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na Brodarac, trenutnog lidera Omladinske lige Srbije. Prvi korak najstariji predstavnici radionice iza juga Marakane napraviće u Pančevu, protiv Dinama, 1. maja. Potom će ugostiti OFK Beograd, pa gostovati Vojvodini, a do kraja maja će odmeriti snage i sa BASK-om i Jedinstvom. Poslednji duel početkom juna i tačku na prvenstvo, predstavljaće utakmica iza juga Marakane protiv Internacionala.
Nešto bliži odbrani trona su kadeti koji poslednjih šest stepenika dočekuju kao prvoplasirani, uz dva boda vise od večitog rivala. Učenici Slavoljuba Đorđevića će prvi korak naraviti protiv Teleoptika, 1. maja, a kao i omladinci, nastaviće trku utakmicama sa OFK Beogradom i Vojvodinom posle kojih sledi dolazak Apolona 4 u prestonicu, dok će poslednje gostovanje u ovoj sezoni predstavljati put u Kraljevo, u goste Kikeru, a talenti rođeni 2002. godine će zavesu spustiti na svom terenu protiv Zemuna.
Pioniri takođe trenutno zauzimaju prvu poziciju, a od završnog turnira ih deli pet utakmica. Prva je zakazana za narednu nedelju protiv Internacionala, a potom sledi gostovanje Partizana koje bi moglo da odluči pitanje šampiona Pionirske lige Beograd. Posle derbija, izabranici Mihajla Trajkovića će gostovati Zemunu, a kraj meseca će obeležiti dueli sa BSK Borčom i Radom.
Kad se sve sabere, kraj juna će doneti četiri uzbudljive završnice šampionskih trka, a aktuelne pozicije crveno-belih najavljuju niz slavlja.

PLEJ-OF SUPERLIGE
34. kolo: Vojvodina – Crvena zvezda
35. kolo: Crvena zvezda – Mladost
36. kolo: Proleter – Crvena zvezda
37. kolo: Crvena zvezda – Napredak
OMLADINSKA LIGA SRBIJE
25. kolo: Dinamo 1945 – Crvena zvezda
26. kolo: Crvena zvezda – OFK Beograd
27. kolo: Vojvodina – Crvena zvezda
28. kolo: Crvena zvezda – BASK
29. kolo: Jedinstvo Ub – Crvena zvezda
30. kolo: Crvena zvezda – Internacional
KADETSKA LIGA SRBIJE
25. kolo: Teleoptik – Crvena zvezda
26. kolo: Crvena zvezda – OFK Beograd
27. kolo: Vojvodina – Crvena zvezda
28. kolo: Crvena zvezda – Apolon 4
29. kolo: Kiker – Crvena zvezda
30. kolo: Crvena zvezda – Zemun
PIONIRSKA LIGA SRBIJE
18. kolo: Internacional -Crvena zvezda
19. kolo: Crvena zvezda – Partizan
20. kolo: Zemun – Crvena zvezda
21. kolo: Crvena zvezda – BSK Borča
22. kolo: Rad – Crvena zvezda


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22