XS
SM
MD
LG

Superliga konačno u Vranju

Najbitnija utakmica u sezoni; foto: JV / Vanja Keser

Nakon 31 utakmice u kojima su svoje protivnike dočekivali u Surdulici i meseci najavljivanja da će stadion biti spreman, vranjski Dinamo će konačno u subotu, 20. aprila odigrati svoju prvu istorijsku superligašku utakmicu na stadionu "Jumko" u Vranju.

Protivnik je ekipa Voždovca iz koje poručuju da jedva čekaju da istrče na teren u Vranju u atmosferi za koju kažu da će biti „vatrena i prava fudbalska“.

Sve je spremno za spektakl u Vranju, a šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić kaže da je ova 2. utakmica plej-auta istorijska za klub i grad i da očekuje veliku podršku navijača.

Prva utakmica u Vranju i ujedno nama najbitnija u sezoni, pa očekujemo podršku 5.000 Vranjanaca jer znamo da su željni da dočekaju jednog superligaša u Vranju. Dugo smo čekali i ovo je istorijska utakmica za grad Vranje i Dinamo - kaže Antić.

U prethodnom duelu ova dva tima Voždovac je slavio, a Antić dodaje da će ovo biti veoma teška i značajna utakmica za njih uzimajući u obzir da je Dinamo pretposlednji sa 10 bodova dok su Beograđani treći sa duplo više bodova.

Voždovac je po meni među prve tri, četiri ekipe u Srbiji i sigurno najbolja ekipa u plej-autu, finansijski su stabilni, napravili su najbolju ekipu i oni zaslužuju da igraju plej-of - dodaje Antić.

Uprava kluba odlučila je da časti navijače zato što su stalno putovali u Surdulicu pa će ulaz na utakmicu biti slobodan uz obavezne karte koje su besplatne.

Iz kluba pozivaju i sve navijače da se u subotu u 15 sati okupe na starom mestu kod kafića Kvart i da zajedno uz trubače krenu prema stadionu.


Voždovac: Konačno će nas dočekati pun stadion

Šef stručnog štaba popularnih "zmajeva" Dragan Aničić poziva na opreznost pred vruće gostovanje u Vranju.

U Vranju nas dočekuje borbena ekipa Dinama i nećemo imati nimalo lak posao, ovo će biti jedno od težih gostovanja. Srećan sam što ćemo igrati u Vranju i što će nas konačno dočekati pun stadion i prava fudbalska atmosfera. Šteta što Vranje od početka prvenstva nije igralo pred svojim navijačima, jer sigurno ne bi bilo u situaciji u kojoj se nalazi - kaže Aničić.

Zimsko pojačanje Voždovca Strahinja Bošnjak takođe je izrazio zadovoljstvo odlukom da se utakmica igra u Vranju i preneo utiske iz svlačionice.

Iskreno, svi u svlačionici smo srećni što igramo u Vranju. U našoj ligi fali pravih fudbalskih ambijenata, sa mnogo publike, a to nama igračima najviše prija i daje najveći motiv za igru. Ovoga puta imaćemo tu situaciju na gostujućem terenu, ali daćemo naravno sve od sebe da pokažemo kvalitet i vratimo tri boda „na Krov“ - kaže Bošnjak.

Utakmica se igra u subotu 20. aprila u 16 sati na stadionu "Jumko" u Vranju.


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18