XS
SM
MD
LG

Derbi kraj Tise iz ugla dvojice trenera

Za dva dana na novom ispitu Bečejci i Novopazarci

Iako su Bečejci dva puta savladali Novi Pazar u ligaškom delu aktuelnog prvoligaškog karavana, 4:0 kraj Jošanice i 3:0 kraj Tise, u trećem sudaru su izgubili (1:2) pred svojim navijačima na startu plej auta, čime su ozbiljno ugrozili poziciju u odbrani prvoligaškog statusa. Razumljivo je bilo dijametralno različito raspoloženje šefova struke dva tima na pres konferenciji po završetku utakmice.

- Znali smo da će biti teško tri puta u istom ciklusu takmičenja savladati istog rivala, pogotovo ne dva puta za deset dana, ali smo se nadali. Međutim, stegnuto smo ušli u utakmicu, rival je to vrlo rano, već u devetom minutu, kaznio. Uspeli smo rezultatski da se vratimo, da u nastavku igramo korektno, a onda senapravila dvostruka greška u fazi odbrane, prvo je nepotreban faul načinjen, onda smo imaliloš defanzivni prekid, gde smo do sada bili dobri, što nas je koštalo poraza. U periodu do drugog primljenog gola morali smo da rešimo utakmicu, ali nam je nedostajao završni pas, realizacija... Posle novog vođstva gostiju, više nije bilo fudbala. Mi smo pokušavali nešto, a rival je čestim prekidima i medicinskim intervencijama sa klupe ubio ritam, komentar je kormilara bečejskog broda Dušana Bajića.

Prvi stručnjak Novopazaraca je blistao od sreće i to nije krio.

- Nijednog trenutka nismo pomišljali da se branimo i time smo, možda, iznenadili domaćina, primećuje trener Novopazaraca Neško Milovanović. Znali smo da utakmica od pre deset dana i ova sada neće biti ista priča. Pripremali smo se za ovaj duel, dobro otvorili utakmicu i to nam je olakšalo posao. Istina je da je domaćin poravnao rezultat iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, potom i imao blagu inicijativu, ali se nismo predali. Naprotiv. Videli smo da nam preti opasnost po bokovima, u nastavku smo promenili taktiku, vratili jednog igrača nazad, pojačali odbranu i ostvarili cilj. Zadovoljan sam odnosom prema igri mojih momaka i dok god postojii minimalna šansa za opstanak, nećemo se predavati.

Imajući u vidu da će se za devet dana odigrati, čak, tri utakmice za bodove, sada je neophodan ekspresni oporavak, psihološki i fizički. Ko u tome bude bolji, pre će ostvariti ono što je naumio. Bečejci u sredu gostuju u Užicu, a Novopazarci dočekuju Trajal. Sada će oni biti u situaciji kao njihov subotnji rival, jer su pre nedelju dana pobedili „čarapane“ pred svojim navijačima, a  momci sa Tise će pokušati daostanu neporaženi u susretu sa „erama“ i tame poboljšati poziciju na tabeli.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16