XS
SM
MD
LG

Krajinović u osmini finala Indijan Velsa

Filip Krajinović odigrao je sjajan meč u trećem kolu Indijan Velsa. On je savladao dominantno Medvedeva sa 2-0 i plasirao se u osminu finala.

Od samoga starta gledali smo sjajan meč sa gomilom dugih i zanimljivih poena. Iako je bilo dosta neizvjesnih gemova, teniseri su čuvali svoj servis. Tako je bilo do osmog gema kada smo vidjeli prvi brejk. Gem je bio izuzetno dug. Filip je imao četiri brejk lopte i tek je četvrtu uspio iskoristiti. Potom je servirao za prvi set. Svoj servis zaključio je sjajnim forhendom na mreži i sa 6-3 uzeo je prvi set.

Početak drugog seta nagovijestio je da će ostatak meča biti jednosmjerna ulica. Rus je bio izuzetno nervozan a Filip je bio itekako svjestan stanja svog protivnika. Bio je kao zvijer koja je namirisala krv svoje žrtve. Došao je do ranog brejka i vodstva 2-0. No tu nije stao. Nastavio je igrati dobro i došao je do duplog brejka i vodstva 4-1. Imao je Filip šansu i za rostruki brejk ali je propustio tri brejk lopte pri vodstvu 5-1. Ipak, Filip je bez problema sačuvao svoj servis i plasirao se u osminu finala.

Krajinović će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Nadal - Švarcman.

Foto: Tennis World USA