XS
SM
MD
LG

Novak ide dalje

Novak Đoković je obezbedio plasman u treće kolo, odnosno 1/16 finala Mastersa u Indijan Velsu, turnira koji je osvajao pet puta. Najbolji srpski i svetski teniser je u uvodnom kolu kao prvi nosilac bio slobodan, a u drugom pobedio Bjorna Fratanđela iz Sjedinjenih Američkih Država. Posle tačno 90 minuta bilo je 2:0 (7:6, 6:2) za Novaka i sada je 2:0 u međusobnim okršajima. Srbin će u sledećem kolu igrati protiv Filipa Kolšrajbera, koji je eliminisao Nika Kirjosa (6:4, 6:4).

Iako je razlika na ATP listi velika, (prvo i 128. mesto), Novak nije baš lako došao do trijumfa. U prvom setu, Fratanđelo je prvi napravio brejk i poveo sa 3:2. Nešto kasnije, Novak se vratio u meč, pošto je bez izgubljenog poena napravio brejk i izjednačio na 5:5. U taj-brejku je doša do prednosti od 4:1, ali se i tada pomučio jer je Fratanđelo uspeo da izjednači na 5:5. Ipak, poslednji poeni pripali su Srbinu. U nastavku, nešto lakši posao za Novaka kome je ovo bio prvi takmičarski meč u singlu posle osvajanja Australijan opena početkom godine. Posle uvodnog brejka, za 1:0, Đoković je napravio još jedan, za 4:1. Tada je i bilo jasno ko će među najboljih 32.

Sa Kolšrajberom. Đoković je već igrao, devet puta i ima skor od 8:1. Nemac je slavio samo jednom i to pre deset godina. Inače, Novaka očekuje i dubl meč sa Fabiom Fonjinijem. U paru sa Italijanom igraće protov tandema Rohan Bopana - Denis Šapovalov.