XS
SM
MD
LG

"Orlovi" teško sa Bahreincima!

Foto: IHF

U Herningu, hala “Jyske Bank Boxen“ videla je pravi muški meč koji su odigrale reprezentacije Švedske i Tunisa gde su Tunižani kao apsolutni autsajderi poraženi rezultatom 35:23 (19:14). U prvoj polovini prvog poluvremena Tunižani su poveli sa +2 što niko nije očekivao u dvorani. Brzim napadima rezultat je preokrenut gde su Šveđani u 20. minutu već bili na 14:10. Mini serijama Šveđani su se potrudili da sa što većom razlikom završi prvi deo pa su otišli na predah sa +5. Drugi deo Šveđani otvaraju ekspresno gde je rezultat u 37. minutu već bio nedostižan za Afričku reprezentaciju. Od 40. minuta do kraja Tunis je uspeo da postigne samo 4 gola dok su Šveđani bili bolji za 7 gde je pobeda odlučena već u 50. minutu. Najefikasniji na meču sa 100% učinka bili su Andreas Nilson i Niklas Ekberg gde je Nilson bio igrač utakmice. U Tunisu najefikasniji bio je Mozbah Sanai sa 6 pogodaka.

Foto: IHF

Reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Orlovi su bili bolji od Bahreina 32:27 (15:17) u razigravanju od 17. do 20. mesta. U borbi za 17. mesto, Srbija će u nedelju od 20:30 časova igrati protiv boljeg iz duela Argentina - Austrija. Po uvodnim minutima utakmice u „Royal“ Areni u Kopenhagenu očekivalo se da će srpski reprezentativci držati pod kontrolom selekciju Bahreina, koja je samim plasmanom u borbu od 17. do 20. mesta napravila najveći uspeh u istoriji tamošnjeg rukometa. Par laganih golova Vanje Ilića i Vukašina Vorkapića za vođstvo 6:3 nateralo je selektora Bahreina, Arona Kristjansona, da zatraži tajm-aut već u šestom minutu i podigne svoj tim. To mu je i uspelo, rešili su Bahreinci probleme u napadu i sve lakše pronalazili put do mreže srpskih golmana, a selektor Peruničić pokušao je da trgne svoje izabranike iz letargije u 15. minutu pri rezultatu 10:10. To mu nije pošlo za rukom. Daleko borbeniji Bahreinci stigli su do 10:12 minut kasnije, a do kraja poluvremena imali su i +3 (12:15) u 22. minutu. Smanjio je Stefan Vujić na 14:15, ali do kraja poluvremena nije bilo preokreta. Zaigrali su ozbiljnije u odbrani Orlovi na startu drugog poluvremena, a serija 5:2 propraćena je novim tajm-autom bahreinske klupe (20:19). Raspoloženi Alsajad bio je vodeća figura meča u nastavku, a četiri minuta bez gola Srbije, kaznio je novim vođstvom Bahreinaca (20:21). Razbranio se i Vladimir Cupara, a do novog vođstva srpskog tima čekalo se do 49. minuta, kada je Vanja Ilić postigao gol za 24:23. Selektor Peruničić uzeo je tajm-aut u 52. minutu (25:25), a u narednom napadu Stefan Vujić je pogodio za novo vođstvo, a na +2 odveo je Bogdan Radivojevićem golom preko pola terena u nebranjenu mrežu (27:25) pet minuta pre kraja. Iskoristili su srpski igrači brojčanu prednost i tri minuta pre kraja došli na 29:26, kada su Bahreinci zazražili poslednji tajm-aut.

Foto: IHF

„Lanxess“ arena, odmeravanje snaga između Svetskih i Evropskih šampiona. Kao pobednik iz ovog meča izašli su „galski petlovi“ koji su savladali „crvene furije“ 33:30 (17:15). Nekoliko puta Španci su doživeli nepravdu koju su prouzrokovale sudije Jorum-Kleven iz Norveške. 18.120 gledalaca ispratilo je nerezonske odluke sudijama velikim zvižducima koji su odjekivali „Lanxess“ dvoranom. Meč je otvorio Mišel Gigu sa 2 pogotka da bi Entrerios smanjio prednost. Francuzi su bili nadmoćniji od Španaca u svim segmentima, počevši od odbrane koja je izgledala kao „lanac“ koji je teško pucao do napada koji je delovao kao „haubica“ koja nije promašivala. Francuzi su se jače razigrali u drugom poluvremenu i u 45. munutu preko Mema otišli na +6. Entrerios, Figueras i Dujšebaev vraćaju na -3. Ponovo su Francuzi zaigrali ofanzivinije i otišli na 31:26 gde su Španci znali da ih čeka poraz. Prišli su Španci na -2 a poslednji napad golom je uveličao Žrebil.

Foto: IHF