XS
SM
MD
LG

Peruničić odabrao 16 za Ruse: Dejan Milosavljev rezerva!

Najbolji srpski rukometaši izlaze na veliku scenu utakmicom sa Rusijom u 18 časova koja će biti odigrana u spektakularnoj "Mercedec Benc" Areni u Berlinu. Poslednji put sa Rusima, Orlovi su igrali na EP 2014 u Danskoj, i taj poraz je bio koban u vezi plasmana u drugu fazu takmičenja. Kapiten Nemanja Ilić i golman Vladimir Cupara veruju da će dobrom odbranom i napadom sa što manjim brojem tehničkih grešaka, uspeti da dođu do bodova...

Hala je fantastična, očekuje nas dosta publike, sve hale su rasprodate. Krećemo protiv Rusa, kvalitetne ekipe sa puno dorih igrača. Krila nam mogu biti najveći problem, Dibirov i Šiškarecv, Žitnjikov fantastično razigava ekipu. Golmani sarađuju sa Dejanom Perićem, to može biti dodatni problem zanas. Sve smo rekli do sada. Odradili smo dobre treninge i pripreme. Odigrale smo utakmice, neke bolje, neke lođšije. Imamo podršku stručnog štaba i Saveza, nećemo govoiti o mladosti.

To je cilj, a ne preterujemo. Videćemo kako će se otvoriti, prvi cilj je pobediti Ruse - kaže Cupara, koji je za nacionalni tim na velikim takmičenjima debitovao na EP 2018 u Hrvatskoj.

Kapiten Nemanja Ilić, u grupi od četiri najiskusnija igrača koji su u timu od SP 2013, veruje u svoj tim:

Za nas je svako novo Prvenstvo je dokazivanje. Željni smo igranja. Bitna nam je utakmica sa Rusima, ali nije fokus samo na njima. Svaka je bitna, idemo od meča do meča. Sa Rusima nas čeka borba za to treće mesto, ali ako imamo šasu za Francuze i Nemce, zašto da ne. Rusi igraju 6-0 i 5-1, igraju obe, fali im par igrača, ali su jaka ekipa i dalje. Dobar golman, dosta kreće od Žitnjikova. Moramo da se fokusiramo na nas, da sloimo odbranu, da ne pravimot ehničke greške. Možemo da imamo dobar rezultat. Nemačka je zemlja rukometa, atmosferu dobru, odgovorićemo na najbolji mogući način.

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, doneo je odluku o 16 igrača koji će započeti takmičenje na SP 2019 u Nemačkoj i Danskoj. Sa ukupno 17 je nacionalna selekcija doputovala u Berlin, a kao rezerva ostaje treći golman Dejan Milosavljev.

Sastav Srbije na SP 2019:

Golmani: Vladimir Cupara i Svetislav Verkić

Leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić

Bekovi: Miljan Pušica, Draško Nenadić, Nemanja Obradović, Lazar Kukić, Ivan Mošić, Stefan Vujić, Nemanja Zelenović, Miloš Orbović

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Zoran Nikolić

Desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

Srbija igra prvi na SP 2019 sa selekcijom Rusije u 18 časova.