XS
SM
MD
LG

Retrospektiva dana 12.10.2018: Dinamo uverljivo protiv Sloge, Makabi lako sa Rumunima!

Slovenija : 1. NLB Liga

RK Dol Tki Hrastnik – Koper 23:26.

U „Dvoranka” dvorani, rukometaši Dol Tki Hrastnik ugostili su nezgodni Koper koji je odneo oba boda u 6. kolu Slovenačke lige. Domaći rukometaši su dobro otvorili utakmicu ali iskusni Koper nije dozvolio da se meč odluči u prvom poluvremenu pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 11:11. U drugom delu igre, domaći su pokušavali na sve načine da odu na veću razliku ali devetoplasirani Koper nije dozvolio i uzvratio je jakom ofanzivom što je na kraju i donelo pobedu gostujućem timu.

Srbija : Superliga

Pančevo – Sloga 34:20

U Pančevu, u dvorani “Strelište” otvoreno je 4. kolo protiv ekipe Sloge iz Požege. Gledajući sastav od prošle godine i sad, gosti su veoma oslabljeni i preti im relegacija u Super B ligu “Istok - Zapad”. Znalo se da u Pančevu oslabljena ekipa Sloge ne može doći do bodova pa su Pančevci dodali gas i već u prvom poluvremenu rešili utakmicu u svoju korist rezultatom 19:6! Na početku prvog dela izgledalo je kao da Sloga može da zapreti ali domaća ekipa već u 20. minutu odlazi na 12:5 golom Miloša Barudžića koji je na ovom meču bio precizan 5 puta. U drugom delu gol razlika je počela da raste ali ekipa Sloge je sve više posustajala i neslavno zavšrila ovaj meč. Najefkasniji na meču bio je Aleksandar Pilipović koji i ove sezone brani boje Dinama sa 7 pogodaka dok je kod gostiju najefikasniji bio Boris Jovanović sa 5 pogodaka a za igrača utakmice proglašen je Ivan Distol iz Pančevačkog Dinama. Dinamo nakon 4 kola je uspešan i ima 4/4 dok Sloga ima isti učinak ali u pitanju su svi porazi.

Foto: Private

DANSKA: Herre Handbold Ligaen

GOG – Arhus 32:24

Na jugu Danske prvoplasirana ekipa GOG-a ugostila je Arhus. Lase Kjer, do sada najbolji strelac Danskog prvenstva nije upisao minute na ovom meču ali su Kirkelokke i Jakobsen preciznim šutevima zadavali težak zadatak golmanu Arhusa. Obojica su bili precizni po 7 puta što je bilo dovoljno za trijumf proplasirane ekipe. GOG je odlično startovao pa je već u 7. minutu otišao na +3 ali par nelogičnih odluka sudija je dovelo do toga da domaća ekipa ode na desetominutni predah sa samo +1. U drugom delu utakmice Arhus se vraća u život ali to nije bilo dovoljno da preokrenu rezultat što je domaća ekipa kaznila i već u 25. minutu se znalo da će dva boda pripasti domaćim rukometašima. Ostalo je samo da se vidi kolika će razlika biti i na kraju je rezultat bio +8 za domaće, 32:24.

EHF Kup : Preliminarna runda

Maccabi Le Zion – Steaua Bucharest 27:23

U Izraelu u “Beit Maccabi” sportskom centru odigran je vrlo zanimljiv meč gde je doputovala ekipa Steaue iz Bukurešta. Sudijski par iz Češke Milan Hajek i Karel Macho nisu imali puno posla obzirom da je dominirala Izraelska ekipa što govori i rezultat. Pred 600 gledalaca za ekipu Makabija ova pobeda je bila prava poslastica. U redovima domaće ekipe najefikasniji bio je srpski internacionalac Rastko Stojković sa sjajnih 6 pogodaka a pratili su ga, na levom krilu Bar Masuri sa 5 pogodaka i sa bekovske linije Ivan Karačić takođe sa 5 postignutih pogodaka. U redovima Steaue najefikasniji su bili balkanski igrači, Stefan Vujić i Krsto Milošević sa 6 pogodaka ali to nije bilo dovoljno da ekipa iz Bukurešta išta uradi na ovom meču.