XS
SM
MD
LG

Igokea deklasirala prvaka Rumunije

Košarkaši Igokee deklasirali su šampiona Rumunije, ekipu Oradee, u pripremnoj utakmici. Aleksandrovčani su slavili u Rumuniji, rezultatom 96-69.

Igokea je impresivno odigrala prvo poluvrijeme. Od starta susreta Aleksandrovčani su nametnuli svoj ritam i nakon prvog perioda imali su +13. Igokea nije popuštala ni u drugom periodu. Šta više, ovaj period Igokea je odigrala još bolje nego prvi period. Primili su takođe 14 poena kao i u prvom periodu, ali su postigli tri poena više. Igokea je takvom igrom došla do velikih 29 poena prednosti na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme nije imalo rezultatski značaj. Igokea je bez problema čuvala ogromnu prednost. Visoka prednost omogućila je Trajkoviću da da dosta prostora i mlađim igračima, koji su iskoristili svoju šansu. No bez obzira na to što su mlađi igrali u drugom periodu, prednost Igokee nije opala i na kraju su slavili sa 96-69.

Igokeu je do pobjede predvodio Lešić sa 16 poena, dok je Rikić dodao 15 poena. Igokea je igrala u ovom susretu bez povrijeđenih Ilića i Radivojevića, dok su Talić i Zubčić sa reprezentacijama.

Foto: Igokea Republika Srpska