XS
SM
MD
LG

Rukometašice Jagodine savladale Metalurg u pripremnim mečevima: "Spremne smo za kvalifikacije za ligu šampiona"

Jagodinke su odradile još dve pripremne utakmice, ovaj put to je bio skopski Metalurg koji se vratio poražen u Makedoniju na oba meča. U prvom meču bilo je 29:20 (14:8) gde je Jagodina pokazala svoje iskustvo. Utakmicu je otvorila nova igračica Jagodine koja igra na poziciji pivotmena Tatar Andrijana koja je pojačala Jagodinu tako što je prešla iz Naise. Jagodinke su diktirale tempo ali to nije bilo onako kako je zamišljao iskusni Markov Dragan koji je prošle sezone uzeo titulu prvaka Srbije sa Jagodinkama. Puno zamerki je imao da iznese u svlačionici pa su se Jagodinke probudile i već u 36. minutu golom iskusne Stepanović Slađane došle na +6. Bilo je na utakmici dosta mini serija kako od strane domaćina tako i od gosta. Rezultat je bio u drugom planu, najbitnija stavka je bila pripremiti se za najveći izazov u istoriji Jagodine a to je kvalifikacija za LŠ. Što se tiče pogodaka u domaćem sastavu najefikasnija je bila Adžić Aneta koja je postigla 6 pogodaka a u gostujućoj ekipi Gramatova Pena sa 5. Golmani su takođe bili na visokom zadatku te je Bogdanović Nadežda ubeležila nešto više od 10ak odbrana i stvarala probleme skopskom klubu.

U drugom meču koji je odigran odmah sutradan u 10:30, ekipa Jagodine je ušla u meč mnogo bolje nego dan pre. Već u 12. minutu bilo je 7:3 za ekipu Jagodine pa su nastavile da rešetaju mrežu gošći. Najzapaženije na meču bile su Mitrović Ivana sa 7 i Gojković Jelena sa 6 pogodaka dok su u gostujućem sastavu po 5 pogodaka postigle Kalajdžijevska Jana i Gičevska Leonida. Krajnji rezultat utakmice je bio 32:19 (15:10).

Ekipu Jagodine sutra očekuje meč u Novom Sadu protiv novog superligaša Minakve, a u nedelju putuju za Kragujevac gde će odmeriti snage sa ekipom Kragujevca koja igra u trećem rangu takmičenja.

Najveća poslastica nas očekuje 08.09.2018. u 16:30 gde se igra meč kvalifikacija za ligu šampiona u Koprivnici u hali “Fran Galović” protiv Rumunske Krajove. Meč će suditi Mađarske sudije Katalin Peč i Maria Vagvelđi dok će delegat na meču biti Anja Freser iz Slovenije i Sotiris Migas iz Grčke

Foto: Marko Lalić

Jovana Bogojević :

Ekipa Metalurga je jako mlada ali se vidi da lepo rade i trude se. Iako smo obe utakmice pobedile, nismo zadovoljne svojom igrom. Nismo ispoštovale dogovor iz svlačionice i previše je bilo tehničkih grešaka. Idemo dalje, čeka nas još nekoliko pripremnih utakmica, nadam se da ćemo na njima pokazati kvalitetan rukomet koji smo pružili na utakmicama sa Bekeščabom, uz, naravno, povoljniji rezultat.

Marija Tasevska :

Pa najprije bih htela da se zahvalim na srdačnoj dobrodošlici domaćina. Što se tiče same utakmice bila je baš onakva utakmica kao za pripremni period, mi imamo nekoliko novih igračica i još nismo uigrane. U suštini nadamo se da će biti sve dobro i da ćemo imati rezultate kakve očekuje naš klub u našoj ligi i u međunarodnim takmičenjima... Domaće igračice su bile bolje i zasluženo su pobedile u oba meča. Klubovi grade prijateljske odnose i svake godine igramo prijateljske utakmice. Pozdravljam Vas i vaše čitaoce.

Branko Popović (pomoćni trener Jagodine) : Nema puno toga da se priča, devojke vredno treniraju i to pokazuju na terenu, naravno moralo je sve ovo mnogo bolje. U subotu imamo popravni protiv Minakve i nadam se mnogo boljoj igri. Devojke daju sve od sebe, vredno rade i veoma su požrtvovane.