XS
SM
MD
LG

Otvorena prva kabinska žičara u Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je danas na Palama da je novootvorena kabinska žičara u Ski-centru "Ravna planina" biser turističke ponude ne samo Pala i Istočnog Sarajeva, već cijele Republike Srpske, te da je pogodna destinacija i za turiste iz država u okruženju.
"Turizam je za grad Istočno Sarajevo jedna od najvažnijih privrednih grana, što smo projektovali i našom razvojnom strategijom. Izuzetno sam zadovoljan da se ovaj centar pridružio Jahorini, Trebeviću i Romaniji kao top-turističkim destinacijama", rekao je Vuković novinarima, nakon promotivne vožnje gondolom. 

Prema njegovim riječima, porodica Golijanin, koja je vlasnik kompanije "Majneks" napravila je nešto što nisu mogle da urade čak ni države u okruženju i čestitao im na sposobnosti, nastojanju, viziji i hrabrosti da savladaju ovaj veliki izazov. 

"Grad Istočno Sarajevo, putem Turističke organizacije, uvrstiće Ski-centar `Ravna planina` u kompletnu turističku ponudu Istočnog Sarajeva", poručio je Vuković, izražavajući uvjerenje da će grad, opštine i institucije na nivou Republike Srpske podržati ovaj projekat čiji je konačni cilj izgradnja gondole do Jahorine. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pohvalio je odvažnost i vizionarski poduhvat kompanije "Majneks", ističući da je veoma srećan što je baš on kao načelnik u prilici da prisustvuje svečanosti puštanja u rad prve kabinske gondole u regionu. 

"Čestitam porodici Golijanin, koja je uspjela da realizuju ovu kapitalnu investiciju", rekao je Jugović i dodao da će lokalna zajednica podržati ovaj strateški turistički projekat. 

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević smatra da je porodica Golijanin danas "napisala novu istoriju Pala". 

"Hvala porodici Golijanin što na dostojan način reprezentuju našu opštinu" rekao je Vučićević. 

Direktor "Majneksa" Veljko Golijanin zahvalio je gostima za podršku i ponovio da je danas okončana prva faza izgradnje gondole ka Jahorini. 

On je podsjetio da je ovo prva ovakva gondola u BiH, da ima 19 kabina, a da svaka prevozi deset skijaša, odnosno da je njen ukupni kapacitet 2.200 putnika na čas. 

Ski-centar "Ravna planina" u ponudi ima sedam i po kilometara ski-staza urađenih prema najvišim standardima, a glavna staza dužine 1.400 metara zadovoljava sve svjetske standarde koje se koriste za održavanje Fis-trka. 

U Ski-centru "Ravna planina" na Palama danas je svečano puštena u rad kabinska žičara, koja je dio projekta "Jahorina-ekspres", koji bi trebalo da povezuje Pale i Jahorinu

/SRNA/