XS
SM
MD
LG

Otvoren 5. Memorijalni fudbalski turnir "Dimitrije Mito Kresoja"

Velika fudbalska manifestacija najmlađih kategorija, 5. Memorijalni fudbalski turnir „Dimitrije Mito Kresoja“, okupio je na stadionu Luke u Doboju oko 1000 talenata koji će se naredna dva boriti  za titule pobjednika. Turnir je, u prisustvu supruge Ivanke pokojnog Mite, gostiju i nekoliko stotina gledalaca otvorio Zlatko Spasojević, predsjednik Upravnog odbora FK Sloga.

- Dimitrije Mito Kresoja imao je dvije velike ljubavi i to porodicu i FK Slogu. Bez obzira što je veći dio radnog vijeka proveo kao novinar u Glasu komuna i Radio Doboju Kresoja je bio svakodnevno u prostorijama kluba,  a dugo godina obavljao je i dužnost sekretara. Njegova tragična smrt 1977. godine dogodila se takoreći ispred prostorija Sloge što još više obavezuje sve generacije ovog kluba da se sa posebnim poštovanjem odnose prema liku i djelu ovog velikog sportskog radnika. I ovaj turnir mladih , koji je peti po predu, odvija se u znaku sjećanja na Mitu a ujedno služi i druženju, zbližavanju i stvaranju novih prijateljstava među mladima iz nekoliko republike bivše države, rekao je Spasojević prilikom otvaranja turnira.

Delegacija FK Sloga i Ivanka Kresoja, položili su nakon otvaranja turnira, cvijeće na spomen-ploču Dimitrije Mite Kresoja, koja se nalazi neposrednoj blizini prostorija FK Sloga i stadiona Luke. Turnir je počeo utakmicama mlađih kategorija i to 2008. i 2009. godište a u nedelju će igrati selekcije 2006. i 2007. godište.