XS
SM
MD
LG

"Vukovi" za gol bolji od "sokolova"

Nakon poraza od Goražda, fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva doživjeli su neuspjeh na svom terenu od komšija, ekipe sarajevskog Olimpika 0:1, u drugom pripremnom meču za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske.

Detalj sa meča Slavija - Olimpik 0:1 / foto: FK Olimpik Sarajevo

Sve je bilo riješeno već u petom minutu meča, kada je mrežu "sokolova" zatresao iskusni napadač Sarajlija Emir Hadžić.

U prvom poluvremenu, koje je trajalo 60 minuta, treneri oba tima na terenu su držali najjače postave, da bi u nastavku šansu dobili i igrači sa manjom minutažom, te oni koji su na probi.

Olimpik je dominirao, Slavija nije imala nekih ozbiljnijih prilika, pa je na kraju ostalo 0:1.

Premijerligaš iz Sarajeva tako je uspješno završio generalnu probu pred start bh. elite, dok Slavija nastavlja sa pripremama za početak prvoligaškog karavana, koji je zakazan za 6. avgust.

SLAVIJA - OLIMPIK 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Hadžić (5).

SLAVIJA: Kubura, Lemez, Pušara, Marković, Simović, Zečević, Radosavljević, Konjhodžić, Bjeloš, Radosavljević. Još su igrali: Papaz, Stojanović, Anđelić, Lalović, Čvoro, Karajbić, Lučić, Kulina,Salihagić, Ćorić, Popovac, Asentić, Nedžibović. Trener: Branislav Berjan.

OLIMPIK: Bandović, Udovičić, Regoje, Isić, Zulčić, Karić, Drljević, Kobiljar, Rastoka, Lelić, Hadžić. Još su igrali: Turković, Mahović, Holi, Mikuličić, Vrdoljak, Šahović, Bešić, Plakalo, Akdinović. Trener: Faik Kolar.