XS
SM
MD
LG

Šarića daljina razdvaja od Sloge

"Nije realno da u ovom trenutku dođem na čelo Sloge, iako imam želju da pomognem klubu u kojem sam ponikao. Taj posao ne može da se radi na daljinu i ako niste 100 odsto posvećeni, a ja to neću moći biti još tri godine".

Rekao je ovo za "Glas Srpske" proslavljeni golman RK Barselone Danijel Šarić. On je prije tri mjeseca izabran u Upravni odbor Sloge i bio je kandidat za prvog čovjeka, ali za sada od toga neće biti ništa, jer je potpisao ugovor sa katarskim Al Kijadom, u kojem će ostati do 2019. godine.

"Upućen sam u sva dešavanja, čestitao sam momcima osvojen Kup Republike Srpske, što je veliki uspjeh, s obzirom na to kakva je situacija i kroz šta je Sloga prošla posljednjih godina. I ubuduće ću pomagati savjetima. Ukoliko svi zajedno budemo imali namjeru da vratimo klub tamo gdje mu je mjesto, vjerujem da to možemo, bez obzira na minus od 260.000 maraka. I dug od 5.000 maraka je velik, ukoliko postoji više frakcija u klubu i ako nije svima u interesu da on napreduje. Imam povjerenja u ljude koji su sada u upravi i vjerujem da će Sloga krenuti uzlaznom putanjom", rekao je Šarić.

Iskusnog golmana (39 godina) čeka vrelo ljeto, s obzirom na to da će sa reprezentacijom Katara nastupiti na Olimpijskim igrama.

"Nastup u Riju je ispunjenje sna. Maštao sam o tome cijeli život i sada će mi se, pri kraju karijere, ostvariti želja. Grupa u kojoj smo sa Hrvatskom, Danskom, Francuskom, Tunisom i Argentinom je grupa smrti, ali ne idem tamo da se kupam na Kopakabani nego da se takmičim. Respektujemo sve ekipe, ali i oni moraju nas, jer smo ipak vlasnici srebra sa Svjetskog prvenstva", rekao je Šarić.

Poslije Igara u Riju slijedi selidba iz Barselone poslije sedam godina i novi izazov u Al Kijadi.

"Došao sam u Barselonu na mala vrata, a odlazim sa nezaboravnim uspomenama, gomilom prijatelja i 31 trofejom. Al Kijada nudi novu avanturu, izazove i ciljeve, produžiću karijeru do 42. godine, a onda se vratiti u Barselonu, gdje sam planirao da živim sa porodicom", zaključio je Šarić.

PREMIJE

Poslije osvojenog Kupa RS Šarić je iz svog džepa obećao premije rukometašima.

"Ne želim da se to potencira, jer su momci koji su osvojili trofej u centru pažnje. Oni znaju kroz šta prolaze, a mi koji smo u klubu moramo da pazimo na njih i pomognemo koliko možemo", rekao je Šarić.

(Autor: Dušan Repija)