XS
SM
MD
LG

Sve bilo je u znaku pesme "Napred Pirot, samo napred Pirot"!!!!

Imamo pravo na radovanje!  Ko nema tu želju da se raduje lepom, taj … Ali ostavimo se takvih. Na Stadionu kraj Nišave danas se osetila ona nekadašnja prvoligaška atmosfera. Mislim da će je tek biti!!!  Izveštaj počinjem od kraja. Jer kraj je u stvari i  dao pečat svemu. Vratilo se ono nekadašnje zajedništvo! Bravo za  Pirgose.  Fudbaleri su ponovo na kraju , zagrljeni sa njima otpevali ,,Napred Pirot ,,

 A potom svlačionica! Oni koji se razumeju u sport obično kažu da bez atmosfere ,,u svlačionici,, nema pobeda . A tamo, tamo je ponovo odjekivalo ,,Napred Pirot,, Da uživate malo i vi.

A sada na meč. Još jedna teška utakmica. Uostalom, Radnički je , kao Zvezda u domaćem prvenstvu. Svi svoje najbolje partije pružaju upravo na ,,pirotskom ćilimu,, u mirnoj atmosferi, uz fenomenalno sudjenje . I mogu sve ! Da igraju, da se bore, da traže puteve do pobede, bezbedni su, niko ih ne dira, ne preti!!!. Niko ih ne pritiska, niko im ne dovikuje, upućuje pogrde! Gradski stadion u Pirotu i mečevi koje Radnički igra  su za uživanje za sve rivale koji ovde gostuju.

 Moravac je iznenadio! Ne toliko sveukupnim kvalitetom igre, nešto su se ,,razvezali,, pred kraj, koliko bedemom od pet igrača u liniji, četiri ispred i jednim napred. Takvom taktikom išli su na grešku domaćina i u tome nekoliko puta uspeli da zaprete. Uostalom, svaki detalj smo zapisali. I još ovo, svaki trener piše svoju istoriju, pravi svoju taktiku i igra svoju utakmicu. To pravo imao je i učitelj gostiju.

 Da budemo iskreni, sve čestitke fudbalerima Moravca na časnoj i fer igri! Sve čestitke još jednom mladom arbitru Milošu Nedeljkoviću, koji, ako je pravde, za godinu dve, treba , kao i Milić, Veljković, Milanović  da ne nabrajam  ima ih još, ona dama Milica Nikolić, da sude Zvezdi i Partizanu.

A sad evo kako je bilo devedeset i tri minuta koliko je meč trajao!!!

Počelo je otvoreno što je možda iznenadilo jer obično ekipe u Pirotu krenu oprezno. Domaći imaju inicijativu, a gosti traže rešenja u kontranapadima.
7. minut Ivan Milić beži levom stranom, povratna za Stefana Stojanovića koji sa 20 metara šutira preko gola.
9. minut Ivan Milić sa 22 metra šalje loptu preko gola.
Prognostičari su bili u pravu, sprema se kiša.

17. minut Simonović odlično centrira, Marko Mančić šutira glavom u desni ugao, Ilić brani.
19. minut Šut Nikolića centarhalf izbacuje loptu  u drugi korner. Posle kornera Miloš Nikolić ponovo šutira glavom i visoki štoper šalje loptu u treći korner.
20. minut gosti sve povučeniji, sve više prostora za domaće.
Pirgosi pevaju od prvog minuta. Gledaci sa istočne otvorene tribine sele se na pokriveni deo Stadiona. Rominje kiša.
22. minut Filip Tolić je odlično izveo slobodan udarac, u peterac su krenuli ka lopti, centarfor domacih Stojanović i visoki štoper Radenović lopta je završila koji santimetar kraj desne stative. Sreća prati goste.
Sudjenje posteno! Bez greške! Bravo!

30. minut promenila se igra. Gosti sa pet igrača u zadnjoj liniji, četvorica u sredini, usamljeni Stanković napred. Medutim, uspevaju Mrštanci, kad pogreše u pasu Piroćanci, da napadnu, ali bez mnogo uspeha.
32. minut u završnici domaći često greše uporno igrajući kroz sredinu, gde su ,,parkirana dva autobusa,, iz Mrštana.
Kiša je stala.
33. minut pokušao je pored trojice Stefan Stojanović, ali nije uspeo. Napadi domaćih kao da jenjavaju.
36. minut M.Mančić do Simonovića, ovaj centrira Miloš Spasić pogadja prečku!!

45. minut vreme radi za goste. Piroćanci dobri u organizaciji igre, ali sa usamljenim Stojanovićem teško mogu da probiju bedem.
46. minut levi bek gostiju beži levom stranom i šutira 10 metara iznad gola. Bekovski. Gosti se definitivno dobro brane.

 Sudija Miloš Nedeljković odličan.

49. minut greška Spasića na sredini, pobegao je Kostić i  šutirao, Bulajić je bio nemoćan, srećom lopta je pogodila stativu odbila se do Karapandžića koji je poslao ,,u oblake,,.
50. minut ponovo dobra akcija Piroćanaca, ali gosti to sada rešavaju prekršajima.
Sprema se prva izmena. Neca Mančić ulazi u igru.
52. minut B.Mančić centrira, M.Mančić u skoku pred golom pravi prekršaj.
53. minut Spasić sam,  šutira preko gola. Pomoćni je video ofsajd. Spasić izlazi,  ulazi brzonogi Neca Mančić.
55. minut nema golova.

55. minut kakva prilika! Kombinacija Mančica i Stojanovića ovaj na osam metara ostavlja N.Mančiću koji promašuje ,,ceo gol,,!!!!
60. minut Milić beži po levoj strani, centrira i pogadja Stefana Stojanovića u ledja.
63. minut centaršut N.Mančića, Ristov šutira glavom sa 10 metara pravo u Ilića.
65. Milić ,,bomba,, sa 25 metara kraj desne stative. ,,Leluja,, se odbrana gostiju, ali gola nema!

65. minut N.Mancic šutira ili centrira sa desne strane, lopta ide paralelno sa golom na suprotnoj strani peterca uklizava Miloš Nikolić i KONACNO POGADJA.
65. minut Goool Milos Nikolic 1:0
65. minut umesto Milića ulazi Krstić.
70. minut igra se otvoreno. Gosti se konačno ,,otvaraju,,!Smenjuju se napadi, gosti se ne mire porazom. Ima i nervoze. Nedeljković kaznjava kartonima. Pokazao je po dva.
72. minut Kao da se uvukla neka nervoza u redove domaćih. Žele drugi gol da obezbede pobedu i sve cešće greše. Srećom to čine i gosti.

78.minut  Ristov prava ,,bomba,, koji santimetar iznad prečke.
80. minut Krstic lobuje golmana,  lopta skakuće ka golu , štoper ispred nje izbacuje u osmi korner.
83. minut novi korner za domaće, neko pravi faul u napadu.
83.minut  Stojanović pokušava da dribla na 20 metara gosti se dobro brane. Mnogo grešaka sa obe strane.

85.minut Davidović ulazi umesto Simonovića

88.minut greše i jedni i drugi. Gosti bez prave akcije, visoke lopte ka štoperima koji su krenuli ka pirotskom golu, sve bezuspešno.

90.minut Piroćanci u akciji, M.Mančić, Stojanović, Ristov, ali neće lopta …

Precizni Nedeljković produžava tri minuta.

93.minut kraj. Čestitke igrača na terenu. Fer i sportski! Bravo!

Počinje slavlje! Počinje ono slavlje s početka izveštaja. Bilo je to prijatno prolećno popodne. Radni je dan, ali je oko 5oo Piroćanaca došlo da bodri. Ako Moravac ovako igra na gostovanjima, niko se sa njima neće naigrati. Ali, ako uslovi budu kao ovi ,,pirotski,,! Nije šala ni ironija. Baš je tako! I na kraju, vraćamo se u svlačionicu. Tamo smo čuli fudbalere. Teško je pod adrenalinom nešto reći, ali evo nekoliko njih, kazali su ! Bravo momci!

I na kraju , kada smo izašli,,na vazduh,  mogli smo mirnije da popričamo sa Marjanom Živkovićem. Osvojeni su važni bodovi. Igra je ponekada u drugom planu. Pogotovo kada se pobedi, a bori za prvo mesto. U lepoti se ne umire uvek!!

Radnički – Moravac Mrštane 1:0 (0:0)

Bulajić 7 ,  Simonović 7 (Davidović ), B.  Mancic7  ,  Nikolic 9 ,  Markovic 8,  Tolic 8, M.Mančić 9 ,  Ristov 8  Spasić 7  (N.Mančić 8)  ,  Milić 8 (Krstić 7)  ,  Stojanović 8 . Rezerve Kostić , Davidović,  Vlajković,  Krstić , N.  Mančić ,  Ivković,  PešićIgrač utakmice Miloš Nikolić. 


Dunav 3 : 1 Timočanin
Trstenik PPT 3 : 1 Sloga (D)
Car Konstantin 2 : 3 Sinđelić
Tabane 1970 13 : 0 OFK Bor
Radnički (P) 1 : 0 Moravac Orion
Timok 0 : 0 Jedinstvo (B)
Radnički (S) 0 : 4 Temnić 1924
Ozren 3 : 0 Radan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tabane 1970 21 12 7 2 43
2 Radnički (P) 21 12 7 2 43
3 Temnić 1924 21 11 8 2 41
4 Car Konstantin 21 8 9 4 33
5 Dunav 21 9 6 6 33
6 Sinđelić 21 9 4 8 31
7 Moravac Orion 21 7 10 4 31
8 Radan 21 8 6 7 30
9 Ozren 21 7 7 7 28
10 Trstenik PPT 21 8 4 9 28
11 Radnički (S) 21 8 4 9 28
12 Timok 21 7 5 9 26
13 Jedinstvo (B) 21 5 10 6 25
14 Sloga (D) 21 3 5 13 14
15 Timočanin 21 3 5 13 14
16 OFK Bor 21 1 3 17 6