XS
SM
MD
LG
11.02.2016 Bojan Jakovljević

Boris Dvoršek: Pašće i "veliki", kad-tad!

Trener rukometaša Borca m:tel Boris Dvoršek u sutrašnjem duelu 16. kola SEHA lige protiv Meškova iz Bresta, koji je na programu u dvorani "Borik" od 18 časova, očekuje od svojih igrača da pokažu maksimalno zalaganje, borbenost, želju i htijenje. Dobro upoznat sa kvalitetom Bjelorusa, hrvatski stručnjak na klupi crveno-plavih nahvalio je sutrašnjeg rivala, za kojeg smatra da je favorit.

"Ne možete zamisliti koliko smo srećni kada nam dolaze ovako velike ekipe u Banjaluku. Biće to prilika da u 'Borik' dođe što više publike. Broj navijača protiv Vardara bio je zaista lijep i voljeli bi da se to ponovi. Biće to i naša šansa da se pokažemo protiv jedne izuzetno jake ekipe, koja igra Ligu šampiona, koja mnogo ulaže, raste iz godine u godinu, koja je pokrivena na svim pozicijama igračima iz raznih država, ekipa koja zna šta hoće i sigurno je favorit u sutrašnjoj utakmici", naglasio je Dvoršek.

Foto: MONDO/Bojan Jakovljević


Ipak, i Banjalučani imaju svoje kvalitete.

"Cilj nam je da uradimo sve da pobijedimo Meškov, bez obzira što igramo protiv ekipe koja je favorit. Ne želim dopustiti igračima da u utakmicu uđu sa pristupom 'nemamo šta izgubiti', nego da 'možemo puno dobiti'. Tako ćemo se i postaviti, teško je reći da li ćemo uspjeti u svojim namjerama, s obzirom da je bjeloruski tim objektivno jači od nas u ovom trenutku", svjesno Dvoršek favorizuje Bjeloruse.

"Od igrača ću tražiti da pokažu želju za dokazivanjem protiv velikog protivnika, odigraju borbeno zbog publike, da idu sto na sat, da daju svoj maksimum i pokažu gdje smo u odnosu na druge".

"Od igrača ću tražiti da pokažu želju za dokazivanjem protiv velikog protivnika, odigraju borbeno zbog publike, da idu sto na sat, da daju svoj maksimum i pokažu gdje smo u odnosu na druge".

"Dvorana 'Borik' mora biti opaka tvrđava za protivnike. Za sve koji dolaze ovdje, da pokažu respekt i prema Borcu i prema navijačima, da ekipa dočekuje utakmice na nogama, a ne na koljenima i da protivnik ni slučajno ne pomisli da ovdje može lako dobiti utakmicu", istakao je Dvoršek.

Borac m:tel je, uprkos ubjedljivom porazu u duelu sa Vardarom, na momente pokazao da ima kvalitet da se nosi sa najboljim ekipama u regionalnoj ligi.

"Želja nam je da ponovimo napadačku igru protiv Vardara, gdje smo napravili dobar iskorak. Ubrzali smo igru, imamo više rješenja, pa smo sa linijskih pozicija na toj utakmici imali 25 šuteva, sa krila i pivota. Znači da imamo igru, stvaramo mnogo šansi i postali smo napadački raznovrsni. Napadamo iz svih pozicija i na tome težimo", istakao je trener Banjalučana i dodao:

"Mali problem je odbrana, koja je primila 42 gola od Vardara. Ipak, makedonski tim spada u TOP 5 ekipa u Evropi. Volio bih da igramo 'bezobrazniju' odbranu, čvršću, drskiju, pokvareniju, i da naši igrači ne budu toliko 'fini' prema njihovim pivotiman nego da ih malo 'istučemo'", zna Dvoršek recept za uspjeh.

Borac kao tim raste iz dana u dan. Dugoročni plan je da se stvori ekipa, koja bi se za godinu, dvije mogla ravnopravno nositi i sa najboljim u ligi.

"Naš cilj je, da li ove godine ili sljedeće, 'skinuti' jednog velikana, što će biti dokaz da ekipa raste i sazrijeva. Stvaramo novu ekipu, a za to je potrebno vremena, mnogo treninga, utakmica i poraza, da bi se došlo do pobjeda", zaključio je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

Trener crveno-plavih naglasio je da su svi igrači spremni za duel protiv Meškova, a u nastavku pogledajte šta pivot Đorđe Ćelić očekuje od sutrašnje utakmice.

Izvor: MONDO.BA


18 .kolo SEHA Liga
MKB-MVM Veszprém 39 : 21 Nexe
Borac M:TEL 31 : 42 Vardar Pro
Spartak Vojput 29 : 35 Zagreb
Meshkov 39 : 20 Maks Strumica
Vojvodina 26 : 26 Tatran
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 MKB-MVM Veszprém 18 16 2 0 50
2 Vardar Pro 18 14 2 2 44
3 Zagreb 18 14 0 4 42
4 Meshkov 18 12 0 6 36
5 Tatran 18 9 1 8 28
6 Nexe 18 8 1 9 25
7 Vojvodina 18 4 3 11 15
8 Borac M:TEL 18 3 2 13 11
9 Spartak Vojput 18 3 1 14 10
10 Maks Strumica 18 0 2 16 2