XS
SM
MD
LG
27.11.2015 Administrator

"Sportski kuvar" predstavljen na Sajmu sporta

Na upravo otvorenom Sajmu sporta na Beogradskom sajmu, predstavljen je “Sportski kuvar”. Knjiga "Sportski kuvar" Udruženja za medicinu sporta Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i Centra za sportsku ishranu i suplementaciju je autorsko izdanje sa receptima i nutricionističkim savetima namenjeno svim sportistima.


Sportski kuvar je objavljen uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i kompanije Rastoder, a prvo izdanje uručeno je danas najboljim sportistima, stipendistima Republike Srbije.

Cilj Sportskog kuvara je da se sportistima predstavi kako da najbolje i najlakše organizuju ishranu i suplementaciju kroz predlog recepata i listu namirnica koje bi najčešće trebalo da konzumiraju.

“Derby banane, odnosno kompanija Rastoder je prva prepoznala potencijal našeg kuvara, ne samo zato što je banana idealna sportska hrana, već i zato što ova kompanija puno pažnje pridaje edukaciji. Ako bi trebalo da izaberemo jedno voće u ishrani sportsita, onda bi to svakako bila banana, i to ne samo zato što bananu jede broj jedan u tenisu, već zato što njen nutritivni sastav donosi najviše benefita aktivnim sportistima” – izjavio je dr Nenad Dikić, jedan od autora Sportskog kuvara.


“Banana je idelana sportska hrana, a ime brenda Derby je potpuno takmičarsko i odnosi se na takmičenja u kojima učestvuju samo najbolji. Zbog toga je Derby banana prisutna na Sajmu sporta i podrška je izdanju „Sportski kuvar“. Hvala Sportskom savezu Srbije, Antidoping agenciji Republike Srbije, Udruženju za medicinu sporta i Centru za sportsku ishranu i suplementaciju. Verujem da je ovo početak jedne divne saradnje i prijateljstva i da ćemo zajedno odigrati još mnogo utakmica. – izjavila je Dragana Jelić (Authentic2go), predstavnik Derbija.

DERBY je jedan je od vodećih svetskih brendova pod čijim imenom se iz Ekvadora distribuiraju najkvalitetnije i najpopularnje banane sorte Cavendish. Derby banane odlikuje strogo kontrolisan kvalitet i najviši standardi u uzgajanju i pakovanju, a nedeljni transport u najsavremenijim specijalizovanim brodovima, obezbeđuje da banane do potrošača stignu sveže, ukusne i bogate vitaminima.