XS
SM
MD
LG

Odlučila Krstićeva "bomba u nogama"!

Mali fudbal, dinamična, interesantna igra, puna preokreta. Često surova,  baš zbog svih ovih karakteristika. Po aktere, gledaoce…Koliko li je večeras nerava trebalo svima.  Ali ajmo u meč!


Prokupčani su od samog starta pokazali da znaju dobro ovu igru. Bili su pametni , sigurni u odbrani, čekali priliku da se “otvore “ i krenu ka golu. Domaći su “okretali” oko njihove zone, igrali sa previše dodira, ali bez uspeha kada je realizacija u pitanju. I onda je stigla kazna! U 25. minutu Jovica Perišić je posle dobre  izvedene kontre matirao Milana Nikolića, 0:1!

U nastavku igra “na moranje” za domaćine. Uz to uvek ide i nervoza. Sve tako dok u 31. minutu Dušan Krstić nije “opalio “,  on ima “bombu u nogama” i lopta se od stative odbila u gol za 1:1. Sve počinje iznova. Pobedu žele i jedni i drugi. Dva minuta su se domaći radovali. Več u 33. minutu Nemanja Mitrović iz teške pozicije ponovo donosi vodjstvo gostima, 2:1!

Drama se nastavlja. Pirot kreće “na sve ili ništa”. Izlazi golman Danijel  Stojić, Miloš Stoiljković navlači “marker” Igraće se sa pet igrača u polju. Dobro izvedena, uigrana kombinacija i trener- kapiten Srdjan Potić u padu ubacuje u mrežu u 37. minutu. Nerešeno 2:2. Pomislili smo tada da će  biti dovoljan i remi. Bilo bi zasluženo jer su se “sudarile” dve prvoligaške ekipe.

Neizvesnost je trajala do poslednjeg časa. Odatle ona reč “surova” s početka. Gostima visi nad glavom  prekrašaj. Imaju pet,  onaj šesti donosi penal. Brojimo sekunde. Nisu bile ni dve do kraja , sekund i nekoliko stotih delova. Klizeći start  gostujćeg igrača na sedam metara i ŠESTI  prekrašj. Potpuno ispravno dosudjeno!!! Prokupčani ne mogu da veruju. Dušan Krstić ponovo  sprema “fitillj” za svoiju “bombu”! Svi su na nogama. Odlični golman gostiju Nenad Stefanović i Dušan Krstić, sami, oči u oči!!!. Ko će biti junak meča? “Ekdsplodirala je bomba u nogama” Dušana Krstića, Stefanović je dotakao loptu, ali nije bilo dovoljno. Završila je u mreži. Pobeda, 3:2!!!! Nije bilo vremena za goste ni da se okrenu kao centru. Odlične pirotske sudije odsvirale su kraj! Pirot je pobedio!!!

Druga futsal liga 2. kolo: KMF Pirot – Prokuplje 3:2 (0:1).

Pirot: Nikolic, Krstic, Stoiljkovic, Kostic, Djordjevic, Pesic, N. Stojic, Potic, Ristic, D. Stojic, Mančić. Igrač utakmice: Dušan Krstić, Pirot.


BSK 4 : 2 Timok
Bor 9 : 5 As
Dolap 1 : 3 Banjica
Pirot 3 : 2 Prokuplje
Vinter sport 3 : 4 Jastrebac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Pirot 2 2 0 0 6
2 Bor 2 1 1 0 4
3 Banjica 2 1 1 0 4
4 Prokuplje 2 1 0 1 3
5 Vinter sport 2 1 0 1 3
6 As 2 1 0 1 3
7 Jastrebac 2 1 0 1 3
8 BSK 2 1 0 1 3
9 Timok 2 0 0 2 0
10 Dolap 2 0 0 2 0