XS
SM
MD
LG

Memorijalni turnir "Srećko Cicović Cile": Sloboda (Č) - Sloga (P) 1:0

Dana 25. i 26.07. 2015. godine održan je četvrti po redu Memorijalni turnir "Srećko Cicović Cile" u organizaciji FK Železničar iz Požege. Turnir je posvećen Srećku Cicoviću sekretaru FK Železničara iz Požege od osnivanja kluba do trenutka kada je preminuo, a to je 26 godina neprekidnog rada u sportu.

Na turniru su učestvovali: FK Sloga Požega član Srpke lige zapad, FK Sloboda Čačak član zone Morava, FK Zlatibor iz Čajetine član zone Drina i domaćin FK Železničar iz Požege član Zlatiborske okružne lige.

Prvog dana turnira sastali su se FK Sloga - FK Zlatibor i FK Železničar - FK Sloboda. U veoma neizvesnim utakmicama FK Sloga je pobedila FK Zlatibor rezultatom 1:0, a u drugoj utakmici FK Sloboda je pobedila FK Železničar rezultatom 2:1. U obe utakmice viđen je veoma kvalitetan fudbal sa puno prilika za postizanje golova. Posebno je bilo zanimljivo u drugoj utakmici gde je domaći Železničar pružio izuzetan otpor Slobodi koja je rang više. Do 75. minuta Sloboda je imala terensku inicijativu i u tom periodu postigla dva gola. Od tog 75. minuta kada je Železničar smanjio na 2:1 nastupila je totalna ofanziva Želja tako da su Đurić, Petković i Filipović bili prisebniji u veoma povoljnim prilikama rezultat je mogao biti i drugačiji.

Drugog dana turnira u borbi za treće mesto sastali su se FK Železničar i FK Zlatibor. U veoma tvrdoj utakmici gde u prvom poluvremenu nije bilo golova Zlatibor je u drugom poluvremenu postigao dva gola i slavio rezultatom 2:0. Vidno je bilo da je fudbalere Železničara stigao umor je jer su im ove dve utakmice ujedno i početak priprema za nastupajuću sezonu.

U finalnoj utakmici sa puno neizvesnosti i prilika za postizanje golova FK Sloboda je pobedila FK Slogu rezultatom 1:0 i tako osvojila prvo mesto na ovom turniru. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač domaće ekipe Železničara Petković Miodrag.