XS
SM
MD
LG

Cerovčani "iskopali" bodove

Ekipa Partizana iz Cerovca, koju je selektirao novi trener Zoran-Pive Jovanović, na gostovanju u Baljevcu na Ibru zabeležila je prvu pobedu u ovoj sezoni i popravila plasman na tabeli Zone „Morava“. Iz pet utakmica „uknjižila“ je pet bodova. Na startu u Mrčajevcima Partizan je igrao nerešeno 1:1, a na domaćem terenu sa Poletom iz Trbušana – 2:2. Došao je, potom, težak poraz od komšije Vodojaže u Grošnici od 3:0, a još veće iznenađenje i gubitak bodova u susretu sa Slobodom iz Čačka, na stadionu u Cerovcu (0:1).

Vladimir Božinović, dvostruki strelac, najzaslužniji za pobedu Cerovčana (Foto: M. Jovičić)

Pobeda u Baljevcu stigla je kao „melem na ranu“ i veliko ohrabrenje za ekipu Partizana, koja se ekspresno, samo posle godinu dana igranja u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, vratila u Zonu „Morava“.

Cerovčani su u ovom rudarskom naselju odigrali sigurno u odbrani i uspeli da sa tri pogotka steknu prednost koju domaćin nije mogao da sustigne. Ovom uspehu najviše je dooprineo raspoloženi Vladimir Božinović, koji je postigao dva izvanredna pogotka. Već u 12. minutu bilo je 1:0 za goste iz Cerovca. Napadač Partizana Božinović je topovskim udarcem sa preko 35 metara iznenadio golmana Rudara Vesovića. Međutim, radost Cerovčana kratko je trajala. Samo tri minuta kasnije u odbrani je pogrešio mladi Nikolić, koji je sa Blagojevićem u Partizan došao iz topolskog srpskoligaša Karađorđa, na dvojnu registraciju. To su iskoristili domaćini i preko Lazara Pekovića izjednačili na 1:1.

U 29. minutu, cerovački zonaš došao je i do drugog vođstva. Mladi Blagojević je solo prodorom ušao u protivnički šesnaesterac i matirao golmana Rudara za 2:1, pa se, ipak, na odmor otišlo sa golom prednosti.

 U drugom poluvremenu, posle nekoliko pokušaja da se osigura pobeda, u finišu utakmice Božinović je postigao i drugi pogodak. Asistirao mu je Blagojević, a napadač Partizana još jednom je iskoristio svoj udarac i sa 20 metara primorao golmana Vesovića da i treći put vadi loptu iz mreže.

Fudbaleri Rudara, koji ostaju prikovani za poslednje mesto sa samo jednim osvojenim bodom, posle postignutog pogotka, nisu imali ozbiljnijih prilika za bolji rezultat.

 - Organizovali smo sigurnu odbranu, tako da protivnik nije mogao lako da prođe, izuzev naše jedine greške, koju je napravio mladi Nikolić. Naši igrači dali su maksimum, sve linije su dobro funkcionisale i ovom pobedom vratili smo se u takmičenje, posle velikog kiksa na našem terenu u prethodnom kolu sa Slobodom iz Čačka. Očekuje nas težak susret sa ekipom Braća Vuković iz Lađevaca, u kojoj moramo da pobedimo i na taj način potvrdimo da naša pobeda protiv Rudara nije bila slučajna – rekao je za „Šumadijapress“ Zoran-Pive Jovanović, trener Partizana iz Cerovca.

 U ostalim susretima četvrtog kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Orlovac – Takovo 2:1, Polet (T) – Metalac (K) 3:0, Vodojaža – Tutin 2:0, Sloboda (Č) – Omladinac (NS), Braća Vuković – Mokra gora 1:0, Dragačevo – Slavija 0:0 i Trepča – Rudar (Bresnica) 3:0.

RUDAR (BALJEVAC) – PARTIZAN (CEROVAC) 1:3 (1:2)

 BALJEVAC – Stadion: FK Rudar. Gledalaca: 100. Sudija: Nenad Đorđević (Guča). Strelci: L. Peković u 15. minutu za Rudar, Božinović u 12. i 88. i Blagojević u 29. minutu za Partizan. Crveni karton: Blagojević (Partizan) u 90. minutu.  IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Božinović (Partizan).

 RUDAR: Vesović, D. Pešović, D. Peković, Grkajac, Pantović, Bogojević (V. Pešović), L. Peković, Jeumović, Petrović, Turulija, Mirković (Aleksić).

 PARTIZAN: Rafailović, Stepanović, Nikolić, Tošić (Štrbac), Lukić, Jovanović, Miletić, Alempijević, Blagojević, Božinović, Kenjić (Stojanov).

U vođstvu je Trepča sa 12, a prate je Polet, Orlovac i Sloboda sa po 10 bodova. Samo bod manje ima Slavija, na šestom mestu, Vodojaža je deveta sa sedam i Partizan iz Cerovca 12. sa pet bodova.

U narednom kolu, na programu je derbi u Bresnici, Slavija – Trepča, a u ostalim susretima sastaju se: Partizan – Braća Vuković, Metalac (K) – Vodojaža, Takovo – Rudar (Bresnica), Mokra gora – Dragačevo, Omladinac (NS) – Rudar (Baljevac), Tutin – Sloboda (Č) i Orlovac Polet (T).

 


5 .kolo Zona Morava
Orlovac 2 : 1 Takovo
Polet 3 : 0 Metalac
Vodojaža 2 : 0 Tutin
Sloboda 2 : 0 Omladinac
Rudar (Baljevac) 1 : 3 Partizan
Braća Vuković 1 : 0 Mokra Gora
Dragačevo 0 : 0 Slavija
Trepča 3 : 0 Rudar (Bresnica)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trepča 5 4 0 1 12
2 Polet 5 3 1 1 10
3 Orlovac 5 3 1 1 10
4 Sloboda 5 3 1 1 10
5 Tutin 5 3 0 2 9
6 Slavija 5 2 3 0 9
7 Mokra Gora 5 2 1 2 7
8 Vodojaža 5 2 1 2 7
9 Braća Vuković 5 2 1 2 7
10 Omladinac 5 2 1 2 7
11 Takovo 5 2 0 3 6
12 Partizan 5 1 2 2 5
13 Rudar (Bresnica) 5 1 1 3 4
14 Metalac 5 1 1 3 4
15 Dragačevo 5 1 1 3 4
16 Rudar (Baljevac) 5 0 1 4 1