XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Leskovčani osvojili bod u Dobanovcima

04.10.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Tokom čitavog prvog poluvremena obe ekipe su igrale oprezno, prvenstveno zatvorivši sve prilaze svom golu. Janjić je sa dvadesetak metara u 10. minutu prvi pripretio, golman gostiju atraktivnom paradom brani. Markišić u 39. minutu izvodi slobodnjak sa 22 metra, lopta odlazi desetak centimetara iznad prečke Dubočice. Gosti veliku priliku propuštaju u 43. minutu, Savić šutira sa ivice šesnaesterca, Katić loptu kratko odbija do Radića koji iz blizine pogađa spoljni deo mreže.
U drugo poluvreme se ušlo bez kalkulacija, igralo se mnogo agilnije na obe strane terena. Gosti prvi propuštaju šansu u 57. minutu kada je Miloš Stanković bio kratak na centaršut i sa udaljenosti 7-8 metara od gola loptu zahvatio temenom. Dobanovčani dolaze u vođstvo u 60. minutu. Udarac iz ugla je izveo Smiljanić, na drugoj stativi se našao Dobrijević i loptu glavom smestio u gol.
Gosti iz Leskovca pokušavaju na sve načine da izjednače, a to im polazi od ruke u 78. minutu. Zvonimir Stanković je izveo slobodan udarac, a Lazar Mitrović se ušunjao i sa 2 metra loptu ćušnuo u gol kraj statičnog Katića. Dubočica nastavlja sa napadima sa željom da dođe i do sva 3 boda, a u 82. minutu Miloš Stanković sa 5 metara slabo zahvata loptu glavom i bio je to lak plen za golmana domaćih.
A, onda u nadoknadi dve stopostotne prilike za goste da se u Leskovac vrate punih kofera. Najpre posle prodora i centaršuta Savića, Miloš Stanković i treći put danas biva neprecizan glavom. Sa svega 5 metara loptu je poslao koji centimetar kraj stative. Posle dvadesetak sekundi i Savić izlazi sam pred gol domaćih, njegov udarac sa 7-8 metara Katić brani i donosi svom timu jedan bod. 
Budućnost je posle 9 odigranih kola na 7. mestu sa 14 osvojenih bodova, a narednog vikenda gostuje novajliji Slogi u Kraljevu. Dubočica je i sa današnjim bodom ispod crte, pa ako želi da izbegne iz opasne zone moraće za vikend kod kuće da pobedi neugodne Jagodince.

BUDUĆNOST - DUBOČICA 1:1 (0:0)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Nikitović Ivan. POM.SUDIJE: Blagojević Ivan i Radovanović Uroš. STRELCI: Dobrijević 60.min (Budućnost), L.Mitrović 78.min (Dubočica). ŽUTI KARTONI: Markišić i Đorđević (Budućnost), Ivanov, Savić, Okomun, M.Stanković i L.Mitrović (Dubočica). CRVENI KARTON: Smiljanić 86.min (drugi žuti) (Budućnost).
BUDUĆNOST: Katić, Tasić, Lučić (Jeličić), Markišić, Dobrijević, Ilić (Emeka), Smiljanić, Đorđević, Vuković (Čermelj), Janjić, Ivančević (Spajić).
DUBOČICA: M.Mladenović, Z.Stanković, Nikolić (Petrović), Ivanov, Savić, Ilić (A.Mitrović), Jovanović (Milić), D.Mladenović (M.Stanković), Marković, Okomun (L.Mitrović), Radić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost GFK Dubočica