XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Važna pobeda Zlatibora

31.10.2020 zlatiborpress.rs

Drugi gol Zlatibora - foto: youtube.com/Superliga Srbija

Fudbaleri Zlatibora pobedili su Rad rezultatom 2:0 na gostovanju u 13. kolu Linglong Superlige Srbije. Trijumf u derbiju začelja doneo je prve bodove od dolaska na klupu treneraĀ Zorana NjeguÅ”a.

Ā 

Strelci za drugu pobedu u elitnom rangu, a prvu na gostovanjima bili suĀ Dimitrije PetronijevićĀ u 13. iĀ Ifet ĐakovacĀ u 77. minutu. Čajetinski tim sada ima devet bodova i izjednačio se sa Radom.

Otvaranje meča na Banjici bilo je najbolji početak od kada jeĀ NjeguÅ”Ā doÅ”ao na klupu. Zlatibor se dobro branio, a imao i konkretne napade pa je sve krunisao mladiĀ PetronijevićĀ odličnim udarcem sa leve strane. Bonus igrač koji je drugi put igrao za čajetinski tim i uopÅ”te u seniorskom fudbalu prevario je jednog od najiskusnijih golmana u ligiĀ Damira KahrimanaĀ pokazavÅ”i da ima opasnu ā€žlevicuā€œ. Vođstvo je gostima donelo veliko slavlje, ali i samopouzdanje pred nastavak meča pa su do poluvremena održali mrežu netaknutom.

Postavka popularnog Zlatiborca odrađivala je posao u drugih 45 minuta. Povremene udarce ā€žgrađevinaraā€œ branio je golmanĀ ÄŒubraković. Konačan udarac domaćima zadao je zadnji vezniĀ Ā ÄakovacĀ golom u 77. minutu.

I u narednom kolu Zlatibor gostuje Novom Pazaru koji je u ovom kolu izgubio od Čukaričkog 4:0, a sledeći meč kod kuće odigraće protiv OFK Bačke 21. novembra.

Rad - Zlatibor 0:2 (0:1)

Stadion: Kralj Petar I, sudija: Novica Anđelovski.

Rad: Kahriman, Lazarević, Đorić, Ciger, Radivojević, Blažić (od 66. Busnić), Novaković (od 46. Radunović (od 80. Kovačević)), Živković (od 72. Trifunović), Đurić, Damnjanović, Jovanović ( od 80. Gazivoda).

Zlatibor: Čubraković, Miličić, Stamenković, Anđelković (od 76. Živanović), Jezdimirović, Krstić, Đakovac, Janjić (od 63. Vukić), Miloradović, Petronijević , Đokić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Zlatibor
nikolarajcic i joÅ” 5 korisnika su tipovali utakmicu