XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

SLS: Mladost - Inđija 2:0

09.08.2020 fkindjija.rs

Mladost - Inđija, foto: FK Inđija

Fudbaleri Inđije i na trećoj odigranoj utakmici nisu uspeli da postignu gol na startu novog takmičenja među superligašima. Ovog puta su gostovali u Lučanima, gde ih je očekivao tradicionalno neugodan rival Mladost. Domaćin je agresivno počeo utakmicu i već u ranoj fazi je tri puta pripretio golmanu gosta Prekoviću. Bili su to šutevi sa distance, a golman Inđije je dva puta vadio lopte iz uglova svog gola. Tek nakon toga i prva brza akcija gosta. Polukontru je započeo Purtić, duga lopta ka Neškoviću. Ovaj posle dugog trka vara rivala, šutira iskosa sa leve strane, ali je igrač domaćina kači i ona odlazi u korner. U nastavku slična akcija, ali je u prilici bivši igrač Mladosti Eliomar. I on šutira ka golu domaćina, a ishod isti, odbitak i samo korner.

 

1:0 je bilo u 23. minutu. Akciju je započeo i završio strelac Lazar Jovanović. On je posle duplog pasa sa saigračem izbio ispred Prekovića i lagano poslao loptu u mrežu gosta.

U nastavku prvo preti Inđija. Dimitrov iz izgledne pozicije unutar kaznenog prostora šutira kraj stative, a nekoliko minuta kasnije golman Knežević “vadi” već viđenu loptu u mreži iz svog ugla gola. Nesuđeni strelac je umalo bio Eliomar.

Lazar Jovanović je mogao do gola posle šuta sa oko 16.metara, ali je tada Preković bio na visini zadatka. Ipak golman gosta je bio nemoćan u 41. minutu. Mihailo Jovanović loše izbija loptu, ona stiže na noge Jovanoviću, a ovaj šutira snažno i precizno u donji desni ugao gola gosta, 2:0.

Drugi deo meča, kao preslikanih prvih 45 minuta igre. Ovog puta bez postignutog gola iako je prilika za to bilo. Gost u par navrata blizu ovogodišnjeg prvenca, ali će na to morati da pričeka do naredne utakmice, kada u subotu u Inđiju stiže kruševački Napredak.

Lučani, Stadion Mladost, bez prisustva gledalaca. Sudina: Aleksandar Živković, pomoćnici: Milan Minić i Marko Đuričić. Četvrti sudija: Stanko Ostraćanin. Delegat: Milorad Gajić. Strelac: Lazar Jovanović 23′, 41′ – Mladost. Žuti kartoni: Milošević 35′, Ješić 38′, Petar Jovanović 62′, Baha 63′ – Mladost, Mihajlov 63′ – Inđija.

Mladost: Knežević, Lazar Jovanović (Cvetković 87′), Krajišnik, Radivojević (Odita 79′), Babić (Perović 90′), Mićević, Baha, Ješić, Milošević, Petar Jovanović, Šatara. Trener: Goran Stanić.

Inđija: Preković, Dimitrijević, Mihajlov, Mihailo Jovanović, Eliomar (Tripković 57′), Dimitrov (Brana Ilić 57′), Bastajić, Aleksa Jovanović (Milan Janjić 46′), Purtić (Milijan Ilić 81′), Protić, Nešković (Marković 57′). Trener: Bratislav Živković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Mladost (L) Inđija
nikolarajcic i još 4 korisnika su tipovali utakmicu