XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Poraz Javor Matisa u Lučanima na startu Ŕampionata

31.07.2020 fkjavor.com

Foto: FK Javor Matis

U 1. kolu Linglong Super lige Srbije snage su odmerili lučanska Mladost i Javor Matis. Rival koji tradicionalno ne odgovara naÅ”em timu bio je domaćin na stadionu na kojem je proÅ”le sezone rezultat bio 3:3. Ove sezone, mnogo zadovoljniji će posle utakmice biti u taboru domaćina. Nakon 90 minuta igre u Lučanima bilo je 2:1. Golove za Mladost postigli su KrajiÅ”nik i Jovanović, dok je strelac za Javor bio Zvekanov.

Ā 

Pre početka duela, minutom ćutanja je odata poslednja poÅ”ta legendarnom fudbaleru i treneru, Iliji Petkoviću, kao i dugogodiÅ”njem sportskom radniku, Vladi Bulatoviću.

U 5. minutu usledio je kraći prekid, nakon Å”to su se isključili reflektori na stadionu, ali je meč u dogovoru sudije i kapitena nastavljen, jer je vidljivost bila prihvatljiva. U tim trenucima Tanko je mogao ozbiljnije da ugrozi Kneževića, ali je loÅ”e reagovao u solidnoj situaciji.

Mladost je u 6. minutu izvela prvi korner, a u 8. Sević je zapretio na drugoj strani, ali je lopta otiÅ”la preko gola. Isti igrač je sjajno krenuo niz levu aut-liniju u 13. minutu, ali ga je nepropisno zaustavio MiloÅ”ević i dobio žuti karton. U 16. minutu je Radivojević izveo slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je lopta od živog zida otiÅ”la u korner. Veliku priliku u 18. minutu imao je Å atara, ali nije pogodio mrežu Lazovića. Pojačavali su Lučanci pritisak i u 25. minutu krunisali ga vođstvom.

Lazar Jovanović odradio je veliki posao na desnoj strani, centrirao, a loptu u mrežu poslao jeĀ  KrajiÅ”nik.Ā 

U 35. minutu veoma loÅ”a reakcija odbrane Javora, ali Baha ne uspeva da prosledi loptu u gol, već kasni za delić sekunde. Minut kasnije ponovo Sević Å”utira u okvir gola, ali Knežević uspeva da odbrani.

U 40. minutu, Mladost je povela rezultatom 2:0. Ponovo je Lazar Jovanović proleteo po desnoj strani, uÅ”ao u kazneni prostor, a zatim uputio loptu prema golu Javora, a ona je, čini se, uz pomoć jednog fudbalera naÅ”eg tima zavrÅ”ila iza leđa Lazovića.

U 45. minutu Nikolić je poslao oÅ”tru loptu u peterac Mladosti, ali nikoga nije bilo da je sprovede u mrežu. Knežević je intervenisao. NeÅ”to kasnije iz daljine Å”utira Zvekanov, ali ponovo brani golman domaćih.

Bilo je to sve u prvih 45 minuta.

Na poluvremenu, Igor Bondžulić je pokuÅ”ao da prodrma ekipu, uvođenjem Mladenovića umesto Sevića.

U drugom delu igralo se veoma borbeno i na momente oÅ”tro, a za jedan neoprezan duel JeÅ”ić je kažnjen žutim kartonom u 55. minutu. PokuÅ”avao je Javor Matis da smanji zaostatak i unese neizvesnost, dok su domaći smirili tempo utakmice i orijentisali se na kontre. U jednoj takvoj situaciji Lazović je morao da interveniÅ”e i poÅ”alje loptu u korner nakon udarca iz daljine.Ā U međuvremenu je debitant Šćepanović zamenio Nikolića i dobro Å”utirao sa 20-ak metara, ali je Knežević odbranio taj udarac. NeÅ”to kasnije je i RuÅ”ević zamenio Tanka i tako postao četvrti debitant u ekipi Javora na večeraÅ”njoj utakmici.

U 75. minutu igre, Javor stiže do pogotka! Mladenović je poslao lep pas za Zvekanova, a mladi vezista pogodio mrežu Kneževića, za 2:1.

Å atara je u 78. minutu glavom Å”utirao pravo u Lazovića, Javor je u potpunosti preuzeo kontrolu i sve viÅ”e pojačavao pritisak kako se utakmica bližila kraju. Mladost je pokuÅ”avala da brzim kontrama ponovo dođe do dva gola prednosti, ali je jedini pokuÅ”aj, Redžisa Bahe, zavrÅ”io daleko od gola. Luković je mogao da izjednači u 88. minutu, ali je loÅ”e zahvatio loptu.

Do kraja utakmice, Javor nije uspeo da postigne pogodak i odnese bod iz Lučana.

Za Javor Matis na ovom meču debitovali su Tanko, OtaÅ”ević, RuÅ”ević, Mijailović i Šćepanović. Narednu utakmicu Javor Matis igra protiv ekipe Napretka u Ivanjici.

Linglong Super lige Srbije:Ā MLADOST ā€“ JAVOR MATIS 2:1 (2:0)

Stadion Mladosti - bez prisustva publike. Sudija:Ā Anđelovski.Ā Strelci:Ā KrajiÅ”nikĀ u 25. iĀ JovanovićĀ u 40. minutu za Mladost, aĀ ZvekanovĀ u 75. za Javor
Žuti kartoni:Ā MiloÅ”ević, JeÅ”ić, OditaĀ (Mladost),Ā Maričić, RuÅ”evićĀ (Javor).

MLADOST:Ā Knežević, MiloÅ”ević, Å atara, JeÅ”ić, Mićević, KrajiÅ”nik, P.Jovanović, L.Jovanović (Perović), Baha, Radivojević (Cvetković), Odita.

JAVOR MATIS:Ā Lazović, Maričić (Mijailović), Jevremović, OtaÅ”ević (Radivojević), PaviÅ”ić, Zvekanov, PiŔčević, Nikolić (Šćepanović), Luković, Sević (Mladenović), Tanko (RuÅ”ević).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Mladost (L) Javor Matis
Nema rezultata