XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

ABA Super Kup: Partizan silovito do trofeja

29.09.2019 sportdc.net

Foto: ABA liga

Ā 

Ā 

KoÅ”arkaÅ”i Partizana pobjednici su trećeg izdanja ABA Super Kupa. Oni su u finalu savladali Cedevita-Olimpiju sa 99-77.

Partizan je sjajno otvorio susret. Crno-beli su poveli sa 12-0 na startu prvog perioda. Međutim, Cedevita-Olimpija se nije predala. Do kraja prvog perioda su se vratili te je nakon deset minuta bilo 20-20. Cedevita je bolje otvorila drugi period te su preko Blažiča imali prednost. Međutim, Gordić i Tomas pokreću Partizan, dodao se i Jaramaz sa sajjnom igrom u oba pravce, pa je Partizan doÅ”ao do preokreta i dvocifrene prednosti. Na odmor su otiÅ”li sa +13.

Cedevita otvara drugo poluvrijeme sa mini serijom 4-0. Međutim, Partizan im nije dozvolio da se dodatno priključe. Å ta god Cedevita da je probala, Partizan je imao spreman odgovor. Kontrolisali su rezultat te su sa 11 poena prednosti uÅ”li u poslednji period.Ā  U poslednjem periodu igra Ljubljančana se totalno raspala. Nisu mogli da se povežu a Partizan je to zna iskoristiti te su na kraju rutinski doÅ”li do trofeja.

Partizan je do pobjede predvodio Jaramaz sa 20 poena dok je Blažič predvodio Cedevitu sa 15 poena.

KoŔarka KoŔarka ABA Superkup Cedevita Olimpija Partizan NIS
Nema rezultata