XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Mirković vodio do pobede

12.10.2019 Aleksandar DaiÅ”ević

Premijerna pobeda koŔarkaŔa Sloge protiv Proletera

Premijerni meč pred svojim navijačima koÅ”arkaÅ”i Sloge odigrali su protiv vrlo neugodne i dobre ekipe iz Zrenjanina. Potpuno izjednačeno izgledao je veći deo prve četvrtine u kojoj je Sloga stekla blagu prednost i čuvala je do kraja. Zapažene role imao je mladi Spasojević, asistencijama je razigrao kapitena Mirkovića, dok su gosti uzvraćali preko raspoloženog Milana Munižabe. Početkom druge četvrtine, čvrŔćom odbranom i brzom realizacijom u napadu, Sloga je stigla do prve dvocifrene prednosti 28-17. Sloga je umeÅ”no čuvala vođstvo, nije dozvolila pulenima Stefana Atanackovića da se razigraju i rezultatski vrate u igru, pa se na veliki odmor otiÅ”lo sa vođstvom domaćih 40-32.

Ā 

Već u trećoj četvrtini Sloga je stigla i do dvadeset poena prednosti, ali su Zrenjaninci koristili prazan hod u igri "belih" da se vrate u meč. Pred kraj meča Proleter Naftagas je doÅ”ao poenima Kilijana na 11 poena zaostatka, ali je stavr u svoje ruke preuzeo kapiten Sloge Mirković i domaći su stigli do važne prve prvenstvene pobede.

PLAKETA PETKU POPOVIĆU

KK Sloga ove godine slavi 70. rođendan, a nedavno je na svečanoj akademiji posebnim plaketama nagrađena generacija koja je 1984. godine ostvarila najveći uspeh ulazak u Prvu ligu bivÅ”e SFRJ. Iz opravdanih razloga na akademiji nije bio prvi čovek zrenjaninskog Proleter Naftagasa Petko Popović, član Slogine generacije iz 1984. kome je predsednik "belih" UroÅ” Matić plaketu uručio pred početak meča.

Izjava trenera Sloge SaÅ”e Pavlovića posle utakmice sa zrenjaninskim Proleterom

SLOGA ā€“ PROLETER NAFTAGAS 75 - 64 (20-17, 20-15, 19-12, 16-20)

Nova hala sportova u Kraljevu. Gledalaca:500 Sudije: Kovačević (Užice), Radosavljević (Kragujevac), Simić (Čačak)

SLOGA:Kostić 12, Đurđević, Radić 7, Spasojević, Mirković 18, Å ević 11, Vujović, Tomić, Čomagić 5, TomaÅ”ević 11, Jovanović 11, ĆojbaÅ”ić.

PROLETER NAFTAGAS: Gligorin, Lambić 4, Beader 7, Kovačević 2, Panić, Munižaba 18, Đorđević 2, Orlić 4, Kilijan 18, Đurđević, Lazić, Rakić 9

Izjava trenera Proletera Stefana Atanackovića posle meča u Kraljevu

KoŔarka KoŔarka Druga liga Srbije Sloga Proleter Naftagas
Nema rezultata