XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Jedan puca, drugi kuca

09.02.2020 sportdc.net

(Foto: Partizan NIS)

Derbi kola uz rekordnu posetu za istoriju ABA lige u Areni, pripao je Partizanu. Crno-beli su slavili protiv Budućnosti sa 87:82.

 

 Budućnost je bolje otvorila utakmicu, trojkama i agresivnijom odbranom uz maksimalnih +5 i vidljivom agresivnošću na spoljne igrače domaćih zbog odsustva Gordića, Redinga te rovitog Zagorca.

Gosti su igrali sa šest igrača celu četvrtinu, dok je Trinkijeri rotirao i Tomasa na trojci.

U drugoj deonici Buducnost agresivnijom i raznovrsnijom igrom ide na +12 posle nove serije trojki, ofanzivnih skokova, grešaka i nedostatka energije, te promašenih trojki i zicera Partizana. No raspoloženi Pejdz sa četiri trojke i 13 poena vraća domaće uz kontrolu skoka, pa se na odmor odlazi sa 47-45 uz dosta povika na arbitre Hordova i Dragovića.

U drugom poluvrenenu Podgoričani se sa pet trojki za 8 minuta vraćaju uporno iz minusa, dok Veličkovoć drži kliniku, ali Partizan ne uspeva nikako da se odvoji više od +6.

Istu sliku gledali smo u poslednjoj četvrtini i igru koš za koš do 37.minuta kada Jaramaz vodi Partizan na +7 ali nije uspeo za 16 sekundi da pobedi više od 5 razlike, koliko je izgubio u Morači.

Izvor:blic sport

Košarka Košarka ABA liga Partizan NIS Budućnost VOLI
Nema rezultata