XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Igokea slavila u Zadru i doŔla na korak od opstanka

19.01.2020 sportdc.net

Foto: ABA liga

KoŔarkaŔi Igokee upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu u ABA ligi. Oni su savladali ekipu Zadra u gostima sa 88-81.

Igokea je dobro otvorila meč i povela je sa 8-4. Međutim, serijom 11-0 domaći dolaze do preokreta. Na kraju su prednost sačuvali i dobili prvi period sa 22-15. Zadar otvara drugi period sa 7-0 te odlaze na +14. Dragan Bajić prodrmao je tajmautom svoje momke. Uspjeli su u jednom trenutku doći i do izjednačenja ali je Zadar otiÅ”ao na odmor sa +4.

Zadar je imao +7 na startu drugog perioda ali Igokea pravi seriju 17-7 i dolazi do preokreta. Ipak, Zadar je dobro finiÅ”irao treći period te su sa pet poena prednosti uÅ”li u poslednji period. Imali su +7 na startu poslednjeg perioda ali Igokea se nije predala. MiloÅ” Vulić uveo je Igokeu u dobar ritam.Ā 

Dugo je bio rezultatski egal u poslednjem periodu a na 2:48 do kraja, Ivanov pravi nesportski faul na LeÅ”iću. Pogodio je bacanja, Igokea je realizovala i napad za +4. Uspjeli su se odbraniti, Vulić je dao trojku za +7 i to je bio početak kraja za domaće. Igokea je prednost sačuvala i doÅ”la je do pobjede vrijedne opstanka.

Igokeu je do pobjede predvodio Gagić sa 23 poena dok je Ilić dodao 21 poen i osam skokova. Zadrane je predvodio Alen sa 19 poena i osam skokova.

Igokea je sada na skoru 6-10 a u narednom kolu dočekaće Zvezdu.

KoŔarka KoŔarka ABA liga Zadar Igokea
acapirot i joÅ” 1 korisnika su tipovali utakmicu