XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Bleda Igokea poražena u Baru

12.10.2019 sportdc.net

KoŔarkaŔi Igokee poraženi su u Baru od Mornara, sa 92-78 u drugom kolu ABA lige.

Foto: ABA liga

Igokea nije dobro uÅ”la u meč. Mornar je poveo sa 5-0 ali se Igokea tada nekako i vratila u igru. Međutim, nastavili su gosti sa smuÅ”enom igrom pa je trojkom Bjelice Mornar poveo sa 13-5.Nakon tajm auta Baraća, Igokea pravi mini seriju od 4-0. Ipak, Bjelica i Nidam trojkama donose +10 Mornaru. Do kraja prvog perioda Mornar je sačuvao prednost i dobio ga sa 21-13.

Igokea je otvorila drugi period trojkom LeÅ”ića. Međutim, tada je doÅ”lo do raspada u igri. Kariniauskas, Evans i Von su se smjenjivali u greÅ”kama a Mornar je serijom doÅ”ao do +16. Energijom Ilića, Igokea pravi 5-0 i koliko toliko se vraća u igru Imala je Igokea na -8 napad da se joÅ” viÅ”e vrati ali ga nije iskoristila. Na kraju se na odmor otiÅ”lo sa vodstvom Mornara 42-33.

Mornar sjajno otvara drugo poluvrijeme i dolaze ponovo do +16. Igokea se nije predala. Smanjivali su malo po malo prednost domaćih i vratili se kroz bolju odbranu. Poenima Kliforda pod faulom, priÅ”li su na -3. Međutim, Igokea se raspala u zavrÅ”nici trećeg perioda. Mornar je napravio 11-0 te su sa +14 uÅ”li u poslednji period.

Poslednji period bio je manje viŔe formalnost. Mornar je održavao prednost. Imali su i +18 u jednom trenutku. Igokea se ipak nije dala i nije dozvolila da bude ponižena. Do kraja susreta uspjela je barem smanjiti razliku na pristojnih -14.

Mornar je do pobjede predvodio Nidam sa 22 poena, Å”est skokova i pet asistencija a i Pulen je dodao 22 poena. Ilić i Stević imali su po 15 poena kod Igokee.

KoŔarka KoŔarka ABA liga Mornar Igokea
Nema rezultata