XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Strelci zatajili kraj Despotovice

24.11.2019 kgsport.info

NIJE GA HTEO GOL: Slađan Nikodijević

U sjajnom fudbalskom ambijentu, za koji su u velikoj meri zaslužni navijači Radničkog, popularni “Crveni đavoli”, Metalac i Radnički 1923 podelili su bodove u utakmici 21. kola Prve lige Srbije, odigravši bez golova – 0:0. Po svemu viđenom na terenu kraj Despotovice, Kragujevčani su bili bliži pobedi, ali nisu iskoristili nekoliko izrazitih šansi za gol, naročito u prvih 45 minuta susreta, pa su se na kraju morali zadovoljiti samo osvojenim bodom.

 

Komšijski derbi Kragujevčana i Milanovčana doneo je jednu otvorenu i dinamičnu utakmicu, kojoj su jedino nedostajali golovi. Ako su strelci zatajili, to se ne može reći za navijače, naročito simpatizere kragujevačkog kluba, koji su u značajnom broju ispunili istočnu tribinu stadiona Metalca i potrudili se da kreiraju “domaćinsku” atmosferu svojim ljubimcima.

“Crveni” su na ovoj utakmici nastupili oslabljeni neigranjem povređenih Grbovića i Aleksijevića, odnosno suspendovanog Filipovića, ali to im nije smetalo da pruže odličnu partiju u duelu sa trećeplasiranom ekipom na tabeli Prve lige Srbije. Kragujevčani iz kola u kolo pokazuju da je njihov evidentni uspon forme trajnijeg karaktera i da su u potpunosti prevazišli krizni period.

I zaista, u prvih 45 minuta izabranici Darka Milisavljevića su ostavili znatno bolji utisak u odnosu na Milanovčane, koji su uglavnom čekali na grešku našeg tima.

Već u 10. minutu momci u crvenim dresovima su propustili izglednu priliku da dođu do vođstva. Nikodijević je lepo glavom spustio loptu Stevanu Kovačeviću, koji je sa desetak metara šutirao pravo u protivničkog golmana.

Devet minuta kasnije stativa je bila saveznik Milanovčana posle udarca Nikodijevića glavom, da bi u nastavku akcije Maksimović natrčao na odbijenu loptu i poslao je preko gola.

Prvi udarac ka golu Radničkog fudbaleri Metalca uputili su tek u 26. minutu preko kapitena Ješića, da bi u 36. minutu Slađan Nikodijević posle odlične solo akcije izbio pred golmana Šćekića, ali nije uspeo u nameri da ga lobuje.

Nastavili su “crveni” u dobrom ritmu i na startu drugog poluvremena. U 57. minutu videli smo obećavajuću akciju fudbalera kragujevačkog tima, kada je Kovačević uputio oštar centaršut pred gol Milanovčana, gde Nikodijević nije uspeo da zahvati loptu glavom, ali je ona došla na drugu stativu do Varjačića, koji je sa desetak metara šutirao preko gola.

Slađan Nikodijević se potom u još par navrata našao u izglednim situacijama pred golom svog nekadašnjeg kluba, ali jednostavno nije imao sreće u završnici danas.

I onda umalo da se ove propuštene prilike obiju o glavu Kragujevčanima. Sevnula je opasna kontra Milanovčana u 69. minutu, u čijoj završnici se našao Aleksandar Ješić, ali je u poslednjem trenutku neko od igrača Radničkog uspeo da interveniše, pa je lopta završila u korneru.

Posle udarca iz ugla korpulentni Vranjanin je pokušao glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

U samoj završnici utakmice beležimo još dva pokušaja fudbalera Radničkog, preko Varjačića i Kovačevića, ali nedovoljno za promenu rezultata, pa je tako komšijski derbi podno Rudnika okončan bez golova i krajnjeg pobednika.

METALAC – RADNIČKI 1923 0:0

GORNJI MILANOVAC
Stadion:
 FK Metalac
Gledalaca: 600
Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)
Pomoćnici: Dragan Peranović (Šajkaš), Ivan Mikalački (Zrenjanin)
Žuti kartoni: Ješić, Nović (Metalac), Ćirović, Mijatović (Radnički 1923)

METALAC: Šćekić, Gojković, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (od 77. Nović), Katanić, Zoćević (od 58. Vukomanović), Pajević (od 46. Jokić), Mijailović, Vlalukin.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Mijatović, Petrović, Zdravković, Rađen, Vidović (od 82. Ilić), Ćirović, Kovačević, Maksimović (od 90. V. Popović), Nikodijević.

Kragujevčani su ovim remijem ostali na jedanaestoj poziciji prvoligaške tabele, dok je Metalac “skliznuo” na četvrto mesto.

U narednom, 22. kolu, fudbaleri Radničkog 1923 u petak od 13 časova na stadionu “Čika Dača” dočekuju beogradski Sinđelić. Biće to ujedno i poslednja utakmica koju će “crveni” odigrati pred svojom publikom u ovoj kalendarskoj godini.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Metalac Radnički 1923
Bata989 i još 5 korisnika su tipovali utakmicu