XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Javor preslab za razigrane Brđane

05.10.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Furiozni Čuka, lucidna i prelepa igra im je donela nova 3 boda na konto. Javor bespomoćan da odgovori na agresivnost, može biti zadovoljan što u Ivanjicu nosi samo 2 gola u svojoj mreži.
Čukarički je utakmicu počeo zaista furiozno i već u 2. minutu Stojanović glavom iz blizine šutira kraj gola. Posle 2 minuta igre najviši u skoku je bio Šapić, ali loptu šalje samo do prečke. U 9. minutu novi udarac glavom, sada Kajevića, loptu sa 3 metra šalje na stativu. Najzad Kovač u 13. minutu realizuje lepu asistenciju Ndajea za zasluženo vođstvo domaćih.
Posle postignutog pogotka dolazi do malog zatišja sve do 33. minuta kada je golman Javora, Lazović, sjajnom paradom zaustavio loptu posle slobodnog udarca Docića. U 39. minutu lepa kombinacija Bogosavca i Stojanovića, ovaj potonji šutira sa ivice šesnaesterca, ponovo se svojom odbranom istakao Lazović.
Javor početkom drugog dela igre pokušava da izjednači i u 54. i 55. minutu, najpre Mrkaić, a potom i Krnić propuštaju da realizuju solidne prilike. Na drugoj strani uzvraća Kovač u 57. minutu, snažno šutira sa 18 metara, Lazović prelepom paradom čuva svoj gol. Dva minuta kasnije vratar Javora je zaustavio i opasan šut Birmančevića sa ivice kaznenog prostora.
Odluka o pobedniku pada u 62. minutu, loptu je na peterac ubacio Kajević, a Ndaje je za tren bio brži od Lazovića i ubacio je u gol. Poslednju priliku za domaće je imao danas agilni Stojanović, šutiravši tik pored stative sa dvadesetak metara u 79. minutu.
Sporni momenat na utakmici se dogodio u 86. minutu. Vratar domaćih Petrović je pogrešio u izbacivanju lopte i dodao je do Mrkaića na dvadesetak metara od gola, a ovaj je ne čekajući poslao u gol. Na intervenciju prvog pomoćnog Olivera Petrovića, sudija utakmice Zoran Široki je zbog navodnog ofsajda poništio pogodak, mada je ostalo nejasno ko se u njemu našao, kada je lopta bila upućena direktno u gol posle greške vratara Čukaričkog. Krnić je mogao smanjiti rezultat u 89. minutu, međutim njegov udarac zaustavlja domaći vratar uz pomoć prečke.

ČUKARIČKI - JAVOR MATIS 2:0 (1:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Široki Zoran. POM.SUDIJE: Petrović Oliver i Stojanović Ivica. STRELCI: Kovač 13.min i Ndaje 62.min (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Kolaković i Đerić (Javor).
ČUKARIČKI: Petrović, Birmančević (Aleksić), Bogosavac, Ćirković, Docić, Kajević (Mićin), Kamenović, Kovač, Ndaje (Nikčević), Šapić, Stojanović.
JAVOR MATIS: Lazović, Amanović, Đerić (Jovanović), Jevremović, Kolaković, Krnić, Kuveljić, Mrkaić, Petković (Maričić), Piščević, Šević (Cvetković).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Javor Matis
Goran112 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu