XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

SLS: Radnički - Voždovac 2:1

10.08.2019 FK Radnički

Foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog pobedili su Voždovac sa 2:1 u četvrtom kolu Superlige Srbije i tako upisali treći prvenstveni trijumf.

 

U veoma zanimljivom i uzbudljivom meču na stadionu Čair, pogotke za domaći tim dali su Mihajlović i Jirka, dok je strelac za goste bio Jevtić.

Radnički je u prvom poluvremenu imao više od igre, a terensku inicijativu krunisao je u 34. minutu preko Stefana Mihajlovića. Centarfor Nišlija dobio je upotrebljiv pas od Stojanovića i udarcem iskosa sa desne strane savladao golmana Trkulju, za 1:0.

Mogao je Voždovac do izjednačenja pet minuta kasnije, ali je Nikolić iz slobodnog udarca uzdrmao stativu.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvreme, bili su opasniji i postigli gol u 51. minutu. Sa leve strane centrirao je Nikolić, a Jevtić je glavom poslao loptu u dalji ugrao iza nemoćnog Petrovića, za 1:1.

Samo 60 sekundi kasnije Nikolić je imao veliku šansu da načini preokret. Izašao je sam ispred Petrovića, ali je veoma loše šutirao.

Niški tim je nakon ove prilike ponovo preuzeo inicijativu i kaznio promašaj Nikolića u 74. minutu. Golman Petrović je ispucao loptu na centar, Mihajlović ju je glavom spustio u prazan proctor za Jirku, a Slovak je u punom trku pretrčao skoro pola terena i rutinski matirao Jevrića, za 2:1.

Voždovac je u 87. minutu propustio najbolju moguću priliku da osvoji bod. Lazar Đorđević je u svom kaznenom prostoru oborio Jevtića, a sudija Jovanović pokazao je na belu tačku. Penal je izveo Nišić, a golman Petrović je sjajno pročitao njegovu nameru, zaustavio mu udarac i doneo pobedu Radničkom.

RADNIČKI – VOŽDOVAC 2:1 (1:0)

Niš, 10. avgusta. Stadion Čair. Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: 1:0 Mihajlović 34.-  1:1 Jevtić 51.- 2:1 Jirka 74. Žuti kartoni: L. Đorđević (Radnički), Bošnjak (Voždovac).

RADNIČKI: Petrović, Ostojić, L. Đorđević, Todorovski, S. Đorđević, Bondarenko, Batrović (od 69. Meleg), Jirka, F. Knežević (od 55. Tomić), Stojanović (od 60. Haskić), Mihajlović.

VOŽDOVAC: Trkulja, Bošnjak, Stojčev, Nišić, Lasickas, Mikić, Jevtić, Purtić, Nikolić, Krasić (od 78. Mašović), Hajdin (od 82. Daničić).

Izjave trenera:

Simo Krunić, Radnički:

-Jako teška utakmica i želim da čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Mislim da smo i mi i oni u ovom momentu dali ono što možemo. Nisam zadovoljan kako smo trčali večeras i mislim da je ta fizička sprema naš problem, jer ne možemo da odgovorimo na sve zadatke koje imamo u toku utakmice. Danas smo imali sreće da Voždovac u finišu ne iskoristi penal, pa smo osvojili tri važna boda, ali i sada i pre sedam dana protiv Javora smo fizički loše izgedali i to će morati da se popravi. Bilo je teško vreme, mučili smo se u pojedinim fazama meča, ali ponovo ponavljam das u igrači dali sve ono što trenutno mogu. Treba nam više agresije, čvrstine i moći da bi bili na nivou na kojem želimo. Čini mi se da u ekipi imamo previše znalaca, a malo onih fajtera koji će da rade i trče za njih. To će u narednom periodu morati da se poboljša, možda i dovođenjem još jednog fudbalera sredine terena.

Radomir Koković, Voždovac:

-Veliko je zadovoljstvo igrati u ovom gradu i gostovati Radničkom u jednoj takmičarskoj utakmici. To je klub sa velikom tradicijom, sa ljudima koji ga vole i sa divnom publikom koja ga bodri. Čestitam kolegi Kruniću i igračima Radničkog na pobedi. Mi smo došli u Nišu teškoj situaciji. Desetkovani smo povredama i virusima i nismo igrali u najjačem sastavu. Ali, bili smo hrabri, igrali smo dobro i ja sam ponosan na moje igrače. Ispoštovali su sve principe igre koji su od njih traženi. Ovo je neugodan poraz za nas, jer smatram da smo igrom zaslužili malo više od poraza. Ali takav je sport, mi smo promašili taj penal i moramo da idemo dalje. Tek je četvrto kolo i mislim dasmo na pravom putu.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Radnički (N) Voždovac
Nema rezultata