XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

WOL: Ribnica - Partizan 0:3

23.01.2009 wienerliga.org

Veliko iznenađenje dogodilo se u prvom meču trinaestog kola Viner štediše Super lige. Partizan je slavio u Kraljevu, pa je sada Ribnica dovela u pitanje plasman među četiri najbolja tima, dok su crno-beli pružili možda i najbolju partiju od početka sezone. Doduše, Kraljevčani su im greškama prilično pomogli da dođu do drugog ovosezonskog trijumfa u gostima.

Još u prvom setu crno-beli su jasno stavili do znanja Ribnici da se neće unapred predavati, iako ponovo oslabljeni izostankom Nikole Mijailovića. Sjajno je igrao na mestu dizača Ivan Kostić, a igrač utakmice je bio juniorski reprezentativac Aleksandar Atanasijević. I ostali igrači u crno-belom dresu su bili na nivou, za razliku od domaćih.

Pokušavao je izmenama trener Ribnice Boško Mačužić da razdrma svoju ekipu. Zamenio je Mačužić dijagonalu, na mesto dizača umesto Bićanina je uveo Radivojevića, a umesto Mrdaka je ušao Gavrilović. Ni to nije donelo boljitak u igri domaćih, mada su bili u egalu do 18:18 u drugom setu. Paritzan je ipak brzo stigao do tri set lopte, a baš treću je realizovao Atanasijević.

U trećem setu Ribnica je delovala kao „razbijena vojska", pa je Žarković imao prilike da u igru ubaci i rezerviste, a aplauze je izmamio njegov sin Siniša, koji je osvojio i jedan od poslednjih poena na meču.

Dvorana sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Zoran Murić (Užice). Trajanje meča: 74 minuta.

Ribnica: Đorđević 9, Mijalković 6, Kovačević 4, Bićanin 1, Mrdak 4, Radević 3, Jović (libero), Gavrilović 8, Borovnjak 2, Radivojević 1, Milovanović 1, Lazarević. Trener: Boško Mačužić.

Partizan: Steljić 10, F. Samardžić 5, Nićiforović 5, Kostić 3, Turanjanin 6, Atanasijević 22, Ilić (libero), M. Samardžić 1, Čolović, S. Žarković 1, Bubnjević, Stojsavljević. Trener: Milan Žarković.

Odbojka Odbojka Superliga Ribnica Partizan
Nema rezultata