XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kragujevčanima šumadijski derbi

29.11.2008 wienerliga.org

U šumadijskom okršaju, inače derbiju sedmog kola Viner štediše Super lige, Radnički Credy banka je slavila protiv Ribnice posle pet setova i 122 minuta igre. Kragujevčani su se na taj način po prvi put od početka sezone probili na lidersku poziciju, a da li će tu i ostati zavisi od ishoda sutrašnjeg večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana.
Velika borba je vođena u kraljevačkoj Hali sportova. Na kraju je Radnički ipak zasluženo došao do pobede, s obzirom da je od početka taj-breka imao prednost. Na promeni strana se činilo da u završnici neće biti uzbudljivo, tada je ekipa Slobodana Galeševa imala čak četiri poena viška (8:4). Ipak, malo po malo, Ribnica je uspevala da smanji taj zaostatak i čak da izjednači (12:12). Za potpuni preokret domaći nisu imali snage, pa su dva boda otišla za Kragujevac.
A činilo se posle prva dva seta da će Radnički lako odraditi posao protiv velikog rivala u Kraljevu. Kragujevčani su prvi set rešili u svoju korist, u drugom je bilo mnogo teže, ali su ipak uspeli da dupliraju prednost. Ipak, naredna dva perioda igre su pripala domaćima. Ribnica je u celom trećem setu diktirala ritam, a u četvrtom je uspela da preokrene rezultat, iako je Radnički vodio do polovine ovog seta.
Kod domaćih se istakao mladi Milija Mrdak, koji je odigrao partiju karijere, osvojivši čak 30 poena! Ovoga puta zakazali su primači servisa, iskusni Vladan Đorđević i najmlađi Uroš Kovačević. Sa druge strane, Radnički je manje grešio i bolje servirao u taj-breku i to je odlučilo pobednika. Najbolji poenter kod Radničkog kao po običaju bio je Nikola Gjorgiev, sa 26 poena, a dobru partiju pružili su i Ognjen Duduj, najbolji bloker Super lige, kao i Milan Ilić, ali su i svi ostali dali doprinos.

Odbojka Odbojka Superliga Ribnica Radnički Credy Banka
Nema rezultata