XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Vojvodini dva boda u Kraljevu

17.11.2008 wienerliga.org

NIS Vojvodina je pregrmela i Kraljevo i ušla u pobednički ritam. Ribnica je ipak krenula veoma dobro, imali su vođstvo na startu koje je bilo aktuelno sve do prvog tehničkog tajm-auta posle čega je Vojvodina počela da beleži poene. Dobar prijem i organizacija napada bili su presudni za dalji tok meča čete trenera Salatića.
Bar se tako činilo u prvi mah gledajući odlične igre Petrovića i Čupkovića. Međutim, došlo je do totalnog preokreta, drugi i treći deo meča pripali su ubedljivo domaćinima. Sada je u Ribnici proradio prijem, zatim i blok a razigrali su se oni najiskusniji novopridošli primači u ekipi Ribnice, Đorđević i Batez.
Uz Kovačevića i na momente Radevića ostvarili su maksimalnu poen razliku. Novosađani međutim uzvraćaju na isti način u četvrtom setu. Sada na terenu figura broj jedan kapiten Miloš Vemić koji nastavlja sa odličnom igrom i u petom, taj brek setu. Veliki kuriozitet predstavlja svakako srednji bloker Vojvodine Borisav Petrović koji je od 13 osvojenih poena, čak sedam ostvario iz bloka! 
Ribnica je grešila u petom setu kad se svaki kiks skupo plaća. Servis greške, ali i neprobojni blok Novosađana bili su pogubni i dovoljni za trijumf odbojkaša iz srpske Atine.

Ribnica – NIS Vojvodina 2:3 (23:25, 25:18, 25:19, 19:25, 11:15)

Hala sportova. Gledalaca: 800. Sudije: Davidović (Beograd), Simonović (Kragujevac).
Ribnica: Gavrilović 3, Đorđević 15, Mijalković 14, Kovačević 11, Bićanin 1, Radević 10, Jović (libero), Batez 15, Radivojević, Borovnjak, Milovanović, Lazarević, Mrdak. Trener: Boško Mačužić.
NIS Vojvodina: Mutapčija 6, Maksimović 13, Petrović 13, Vemić 13, Čupković 22, Čubrilo, Škundrić (libero), Čurović 1, Mirosavljević, Veselinović, Čorić, Januzović, Drapšin. Trener: Nikola Salatić.

Odbojka Odbojka Superliga Ribnica NIS Vojvodina
Nema rezultata