XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Poraz Borca od Ribnice

25.10.2008 karudijan73

Odbojkaši starčevčkog Borca Petrohemije nisu uspeli ni iz drugog pokušaja da osete slast pobede u povratničkoj sezoni Winer Štediše Super lige. Nije kraljevačka Ribnica bila toliko bolja, koliko govori sam suvi rezultat 3:0, nego je bila skoncentrisanija, a može se reći i mnogo srećnija. Oba tima su nastupila oslabljena, kod domaćina nije igrao Rado Spasojević, a kod gostiju Vladan Djordjević. Sva tri odigrana seta bila su zanimljiva, borbena i pokazala su sve ono što odbojku čini zanimljivom.
Borac Petrohemija je vodila u prva dva seta ubedljivom igrom do prvog tehničkog tajm-auta. Posle toga, rezultatska klackalica, ali gosti iz Kraljeva daju ton igri. Lomio se rezultat, pobednik se nije naslućivao, ali sa manje grešaka u polju, i prilikom servisa, odbojkaši Ribnice osvajaju prvi, a potom i drugi set, skoro na indentični način. Prvi rezultatom 26:24, a drugi 28:26. I jednom i u drugom starčevački klub je imao svoje prilike, ali nije znao da ih iskoristi. Pokušavao je trener domaće ekipe Dragan Kobiljski izmenama da promeni nešto, ali kako je rezultat na kraju pokazao, nije to bilo dovoljno. Za goste je krajem prvog seta nastupio i proslavljeni Vladimir Batez, što je izmamilo aplauze ljubitelja odbojke u Hali sportova na Strelištu, ali i onih kraj malih ekrana, pošto je Televizija Pančevo direktno prenosila jednu od najzanimljivijih utakmica 2.kola.
Krajem drugog seta, i sve do kraja utakmice, na mestu tehničara u Borcu bio je Blažo Janjušević, koji je doneo odredjene promene na bolje u napadu domaćina, ali su gosti pokazali i dokazali da su jedna ozbiljna ekipa, koja ne može da se savlada igrom na mahove. Kod starčevačke ekipe, bolji od ostalih bili su kapiten Darko Tomić Bojan Poznić, dok su u gostujućoj ekipi prosto nezaustavljivi bili Radovan Gavrilović i Mirko Radević.

Posle utakmice, trener Borac Petrohemije Dragan Kobiljski, kazao je da nije naravno zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom svojih izabranika, i da će sve vremenom doći na svoje mesto.

Kraljevčani su tako ostvarili svoj prvi trijumf u novoj sezoni, dok su starčevci zabeležili drugi prvenstveni poraz, a već sutra ( nedelja) odigraće prijateljski meč protiv aktuelnog prvaka Crne Gore, Budućnosti Podgoričke banke, koju sa klupe predvodi Igor Kolaković, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije. Po završetku susreta, od 20 časova u Petrohemijinom Medija centru biće održano „Veče odbojke”, a gosti će biti Igor Kolaković, trener Dinamo Azotare Milorad Kijac i trener Borca Petrohemije, Dragan Kobiljski.
Narednog vikenda, u okviru trećeg kola, Borac Petrohemija gostuje Crvenoj Zvezdi, dok Ribnica dočekuje ekipu Mladog Radnika.

OK Borac Petrohemija – OK Ribnica 0:3 (24:26, 26:28, 23:25)
Dvorana: „Strelište”. Gledalaca: 500. Sudije: Predrag Balandžić I Zorica Bjelić (oboje Beograd).
Trajanje meča: 81 minut.

BORAC PETROHEMIJA: Farkaš, Knežević, Simijonović 3, Stevović, Dangubić 2, Tomić 12, Kovačević (libero), Milošević 9, Radanović, Janjušević 1, Krljić 6, Poznić 17. Trener: Dragan Kobiljski.
RIBNICA: Gavrilović 17, Batez 1, Mijalković 14, Kovačević 11, Jović (libero), Borovnjak 6, Bićanin 3, Radivojević, Milovanović, Lazarević, Mrdak, Radević 9. Trener: Boško Mačužić.

Odbojka Odbojka Superliga Borac Petrohemija Ribnica
Nema rezultata