XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Poraz Ribnice na otvaranju nove sezone

17.10.2008 A. DaiÅ”ević

Na otvaranju nove odbojkaÅ”ke sezone Å”ampion države Crvena zvezda zabeležila je pobedu na vrućem parketu u Kraljevu. Blizu hiljadu gledala videlo je prilično zanimljivi i do kraja neizvesnu utakmicu, u kojoj je iskusniji sastav iz Beograda znalački iskoristio greÅ”ke domaćih odbijkaÅ”a i stigao do tri boda.Ā  U prvom setu sve do prvog tehničkog tajm-auta nijedna ekipa nije imala veću prednost od dva poena. A onda je usledila serija gostiju od 9:0 i priča je bila gotova za 23. minuta ā€“ 15:25.
Domaćin je drugi set počeo loÅ”e, kao Å”to je zavrÅ”io prvi. Crveno-beli su poveli 4:1, na prvom tehničkom tajm-autu imali su 8:5, ali je onda domaćinin proigrao. Prijatno iznenadjenje u igri Ribnice bio je Ivan Borovnjak, koji je dobio Å”ansu umesto povredjenog Djordjevića. Za njegove napade blok Crvene zvezde nije imao reÅ”enja, a Ribnica je od drugog obaveznog predaha preÅ”la u vodjstvo i u zavrÅ”nici u igri "poen za poen" stigla do izjednačenja 25:23.
U trećem setu Crvena zvezda je uglavnom bila u vodjstvu, Kraljevčani su u par navrata pristizali, ali bez konkretne zavrÅ”nice, Å”to je gost odlično iskoristio. Posebno poglavlje u igri Crvene zvezde bio je primač Milan Zindović, u ključnim trenutcima svakog seta upravo bi ovaj momak znalački osvajao poene za svoj tim.
ZavrÅ”nica trećeg seta imala je i sudijske greÅ”ke. Pri rezultatu 22:24 servis Mirka Radevića sudije Kovačević i Murić su ocenile kao as. Da li zbog nesigurnosti kompenzacija je usledila u sledećem napadu. Smeč UroÅ”a Kovačevića za izjednačenje bio je klasičan blok-aut, ali tako nisu mislili arbitri i Zvezda je ovaj set dobila 25:23.
Igra u četvrtom setu je bila za priču. Ribnica je uvodne minute odigrala kao u transu. Za tili čas je stekla ubedljivih 15:8, a na drugom tajm-autu je bilo 16:11. Pri rezultatu 17:13 za domaće na servis je doÅ”ao Mladen Bojović, dojučeraÅ”nji prvotimac Kraljevčana. Sa nekoliko as servisa, uz podrÅ”u svojih saigrača na mreži, Bojović je načinio seriju od 6:0 i Zvezda je preÅ”la u vodjstvio (19:17).
Saveti trenera Kraljevčana Mačužića sa klupe su za trenutak su ponovo preokrenuli tim, Ribnica je povela 20:19, čuvala prednost do 23:22, ali nekoliko početničkih greÅ”aka domaćih omogućili su Terziću da iskoristi prvu meč loptu. Zvezda je znalački "napipala" prijem Ribnice, iskoristila neiskustvo mladog primačkog para, ali i odsustvo koncentracije libera Jovića i meč potom privela kraju.

Dvorana sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Ljubomir Kovačević (Kraljevo) i Zoran Murić (Užice). Rezultat: Ribnica - Crvena zvezda 1:3, po setovima (15:25, 25:23, 23:25, 23:25)

Ribnica: Bićanin 3, Gavrilović 19, Kovačević 6, Borovnjak 13, Radević 11, Mijalković 10, Jović (libero), Đorđević, Radivojević, Milovanović, Lazarević, Mrdak. Trener: BoÅ”ko Mačužić.
Crvena zvezda: Mitić 2, Dokić 20, Terzić 11, Zindović 16, RaÅ”ić 9, Bojović 10, Majstorović (libero), Stefanović 2, Pajić, Ćulafić, Ilić. Trener: Željko Bulatović.

Odbojka Odbojka Superliga Ribnica Crvena Zvezda
Nema rezultata