XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Sve bilo je – fudbal!

31.05.2014 plusonline.rs

Fudbalu može da pomogne samo – FUDBAL!  A fudbalsku igru čini znanje aktera na terenu, pošteno sudjenje, optimalni uslovi za nadmetanje. Dakle, da sve bude u okvirima koji mogu da omoguće i igru i pošteno nadmetanje.

Mi koji uživamo u "najlepšoj sporednoj stvari na svetu"  sumnjičavi u mnogo toga do sada,  otišli smo da u sumorno , pravo jesenje popodne,  pratimo meč dva tima iz  srpskih fudbalskih centara. Domaći Radnički i ekipa koja se samo zove Tabane Trgovački, inače je "filijala" jednog iz meseca u godinu  sve uspešnijeg srpskog fudbalskog centra. Superligaš Jagodina će ponovo biti u Evropi, igra "rame uz rame" sa Zvezdom i Partizanom i za predpostaviti je da ima, ili da će imati dobar potencijal! Jagodinici to za sada dobro rade!

DAKLE, IMALI SMO STEČENE USLOVE DA UŽIVAMO. I JESMO UŽIVALI.

Poznato srpsko trenersko ime Miljojko Gošić, trener Jagodinaca na kraju meča samo nas je još više naterao da smatramo da smo sve do sada izrečeno kazali ISKRENO! Gošić je govorio o fudbalskom centru kakav je Pirot, o kvalitetnom timu Radničkog o uslovima za igru…  S poštovanjem i hvalom! Takav mu je i nivo!!!

CAM01534

Da li je to dovoljno za satisfakciju pri pomisli šta se  sve desilo u ovoj Ligi i kako je tim iz sela Mrštane postao prvak . Nije sigurno! Ali, neka je rečeno!

Vraćam se FUDBALU!

Vraćena je neka mala nada , bar danas. Videli smo jedan dobar tim – Radnički i jednu perspektivnu ekipu koja se  hrabro i borbeno  isprsila , ali smo videli i DOBRE SUDIJE!

DAKLE, TOGA IMA I U FUDBAL TREBA VEROVATI. Problem su ONI, problem su ljudi koji unapred ugovore sve i onda tim mladim ljudima koji znaju da sude sipaju u glavu nepoštenje, prevaru, da ovi momci često, spuštajući glavu do zemlje ne znaju šta da odgovore.- U sebi, duboko, kada po naredjenju drugih KRADU,. KAJU SE, SIGURAN SAM!

Toliko o FUDBALU  i svemu što to nije.

A danas je FUDBALA bilo! Ili, SVE BILO JE – fudbal! Igrači, sudije, atmosfera. Samo su gledaoci nestali! Razočarani!

Evo izveštaja:

Sumorno,prohladno vreme, pravo jesenje popodne, još sumornija istina srpskoligaškog fudbala, oterali su i ono malo ,,vernika,, ovom Klubu. Uza rodbina i prijatelji igrača, redari i nekoliko novinara prate ovu agoniju.
Što se igre tiče, dva dobra napada domaćih preko M.Mančića  i A.Stojkovjca, ali su lopte završile u korneru.
U 4. minutu i treći korner. S.Stojković šalje loptu pod prečku, ali Jelić šalje ubačenu loptu u sam ugao, preko gola.

Gosti u petom minutu prete! Mićunović šutira pod prečku, ali i Stefanovic reaguje kao njegov kolega

Dobro se igra. Svi trče, da li i zbog vremena!?
Slede još dva napada domaćih preko M.Mančića i Petrova, ali bez uspeh.
Pravi fudbal za samo deset minuta,ali nema gola. Gosti dobro brane svoj gol, ali i idu u napade. Čekamo da se tresu mreže!

Odličan fudbal!  Otvorena igra, dobro sudjenje! Konačno uživamo! Gosti borbeni, dobra tranzicija iz defanzive u napad!
Šanse:
10 minut A. i S.Stojković kombinujuu u petercu, greše
12.minut Piroćanac Radulović u dresu Jagodine sa 10 metara šutira preko gola
13.minut M.Mančić iz peterca pogadja spoljni deo mreže
15.minut M.Mančić povratna do Ristova koji se okliznuo pre šuta na 12 metara od gola
21.minut A.Stojkovića neće gol sa 10 metara ,,spicom,, kraj gola
I konačno A.Stojković  iz kornera šalje u peterac najbolje skače N.Ćirić i ,,zakucava, u mrežu!
25.minut Gooool Nikola Ćirić  1:0
Četiri minuta kasnije M.Mančić šutira, Knežević zaustavlja loptu rukom. Arbitar se nije dvoumio. Penal! Pirotski mistet gol ,,prošetao ,, je golmana i poslao loptu u suprotni ugao.

NESUDJENI ŠAMPION DOMINIRA !!!
29.minut Goool Aca Stojković 2:0

Kraj prvog poluvremena. Domaći vode 2:0. Da se zna ko je ko!

Drugo poluvreme, pravi nastavak! Brza igra sa obe strane, akcije za aplauze, udarci na gol, gostujući golman odlično brani! Serijal prilika pred njegovim golom. Aca Stojkovjc u 47. minutu sa desetak metara šutira kraj gola. Ristov iz peterca u 55.minutu šutira, Jelić brani!

Kao da je poradio “pirotski inat”! DA SE ZNA KO JE NAJBOLJI U LIGI!
Fudbalski.
Uz sve to,veoma fer ODLIČNO SUDJENJE! Nema ni potrebe za spornim detaljima. Sve je fudbalski! To želimo!

70. minut  Kakva igra!  Deset kornera izveli su domaci,  mogli su da napune mrežu poletne ekipe gostiju koja nije kalkulisala, igrala je otvotreno, ali bez završnice. Sve to otvorilo je mnogo prostora Piroćancima da se prosto utrkuju pred golom ko će ući u šansu, ali i promašpiti! Najmanje sest golova mogli su da postignu. Mogli su da se upišu u listu strelaca A.Stojkovic dva puta,M.Mancić, Ristov, N,Ćirić takodje dva puta.Loša koncentracija.   I onda konacno, Milos Nikolic  posle kornera sa desne strane postize gol iz peterca.
71.minut Goool Miloš Nikolić 3:0

Do kraja sve isto. Golman Jelić postaje pravi junak u timu gostiju, Piroćanci igraju dobro, gosti hrabri, trče mnogo, žele da se istaknu makar jednim golom. I konačno, redak kontranapad, visoki Stoicev uspeo je da ,,rempluje,, Ćirića, sudija je poštovao prednost, šutirao je  sa desetak metara sam, Stefanović kratko odbija loptu, a Mićunović šalje u mrežu. Dovoljno za radost gostiju. Za njih ovaj rezultat zvuči kao uspeh!

88.minut Goool Mićunović  3:1

I kraj. Svi su bili  zadovoljni. Domaći fudbaleri jer su zaslužili vrlo dobru ocenu, pokazali da su drugi odlučiuli porvenstvo, gosti jer su imali priliku da u fudbalskim uslovima igraju slobodno i sa žarom, malobrojni gledaoci jer su ovu igru i pobedu razulemi kao potvrdu PRAVIH vrednosti oštećenog tima u ovom prvenstvu.

O sudijama ovoga puta sledeće! PREDRAG MILENKOVIĆ, glavni, pomoćnici MILAN MITIĆ I MARKO CVETKOVIĆ  u pravom smislu DELILI SU PRAVDU! Bili su u svemu besprekorni! Kako bi bilo dobro da je UVEK TAKO!

Srpska Liga , Istok 28.kolo

Pirot: Radnički – Tabane Trgovački Jagodina 3:1  (2:0)

Radnički: Stefanović, S.Stojković, Nikolić, S.Ćirić  B Mančić, Spasić, Ristov,Petrov  M.Mančić, N.Ćirić, A.Stojković.

Fudbal Fudbal Srpska liga "Istok" Radnički (P) Tabane Trgovački
Nema rezultata