XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

PLS: Inđija - Jedinstvo Putevi 0:1

06.06.2013 fkindjija.com

U poslednjem kolu Prve lige Srbije za sezonu 2012/2013, fudbaleri Inđije su dočekali ekipu Jedinstvo Putevi iz Užica. Iako meč nema takmičarski značaj igrači oba tima su dali sve od sebe da prikažu kvalitetnu predstavu. Prvo uzbuđenje je viđeno u 2. minutu meča kada je Lemajić posle ubačene lopte pripretio ali nije bio precizan. Posle kraćeg opipavanja protivnika, gosti iz Užica su uspeli da upute šut ka golu Milinovića. Arsić je u 10. minutu oprobao udarac ali je to bio lak posao za golmana Milinovića.

Velika šansa za Inđiju je bila u 12. minutu kada je Ivković iz igre izbacio Joksimovića i poslao idealan centaršut za svoje saigrače ali su Lemajić i Maksimović zakasnili da ugroze gol Marinkovića.

U 15. minutu Bajić je šutirao iz teške pozicije posle čega nije bilo većih problema za golmana Inđije.

Do 22. minuta igralo se uglavnom na stredini terena, a onda je usledio kontranapad gostiju i rezultat na semaforu se promenio. Arsić je došao do lopte, odbrana slabo reaguje i prizemnim udarcem po sredini gola Milinović je savladan. 0:1.

Novi pokušaj užičana je zabeležen u 30. minutu kada je Bajić uputio veoma precizan udarac u dalji ugao golmana Milinovića koji je ovog puta bio siguran i hvata loptu u ruke.

Inđija je odgovorila u 32. minutu preko Košutića koji je prošao kroz odbranu i šalje prizeman udarac koji završava uz stativu u gol autu.

Velika prilika za izjednačenje je bila u 35. minutu kada je Košutić iz slobodnog udarca pogodio prečku. Prethodno je na ivici kaznenog prostora oboren kapiten Tomanović, a levonogi Košutić iz prekida gađa okvir gola i rezultat ostaje nepromenjen.

Samo minut kasnije i nova 100% šansa za zeleno-bele. Košutić je sjajno izbacio Ivkovića koji izlazi sam pred Marinkovića ali od celog gola, mladi igrač pogađa golmana koji izbija u korner.

Ivković je i u 39. minutu pokušao da savlada golmana gostiju koji je sjajnom paradom još jednom sačuvao svoju mrežu.

Inđija je u 40. minutu konačno našla put do mreže Jedinstva kada je Košutić ubacio za Lemajića ali se napadač našao u nedozvoljenoj poziciji i njegov pogodak je poništen.

U 43. minutu opsadu gola gostiju nastavio je Nikica Košutić koji je još jednom pokušao da savlada Marinkovića koji je ovog puta imao sreće jer je lopta završila tik pored stative.

U narednom minutu usledio je korner za Inđiju posle kojeg Živković gađa prečku, a lopta se odbija na liniju, u nastavku iste akcije, Košutić šalje do Tomanovića koji usamljen na drugoj stativi gađa pored gola gostiju.

Do kraja poluvremena zeleno-beli su još 2 puta pokušali da savladaju Marinkovića ali do promene rezultata nije došlo.

Na startu drugog poluvremena Zoran Govedarica vrši dve izmene, umesto Dukanca u igru ulazi Stanković, a umesto golmana Milinovića priliku da brani dobija mladi golman Stanivuković.

Prva šansa u drugom delu utakmice viđena je u 55. minutu, a imali su je fudbaleri Zorana Govedarice. Košutić je šutirao sa ivice kaznenog prostora pravo u ruke golmana i sve je završeno bez veće opasnosti.

Kazna za promašene šanse mogla je da stigne u 61. minutu kada je Savić ispao, a Bajić dobio priliku da neometan izađe pred Satnivukovića. Ipak, mladi golman je uspeo da prozre nameru napadača i da sačuva svoju mrežu.

U 70. minutu priliku za gol su imali ponovo gosti. Posle ubačene lopte iz prekida, Milekić glavom gađa gol, a Stanivuković je na pravom mestu.

Novi pokušaj Košutića je zabeležen u 76. minutu kada je iz sjajne pozicije traljavo šutirao i nije bilo problema za Marinkovića.

Do kraja utakmice ritam je znatno opao jer su se igrači dosta izmorili tako da promene rezultata nije bilo, a fudbaleri Inđije će posle poraza od Jedinstva imati za čime da žale jer su promašili veliki broj 100% prilika.

Inđija je na kraju porazom završila sezonu 2012/2013 u kojoj je pored svega ostvaren cilj. Trener Govedarica i njegovi igrači će se raspustiti posle naporne takmičarske godine, a ponovno okupljanje tima se očekuje početkom jula.

Stadion: Gradski. Gledalaca: 300. Sudija: Dejan Anđelković iz Kruševca. Pomoćni sudija 1: Saša Stefanović iz Kruševca. Pomoćni sudija 2: Darko Rasinac iz Kruševca. Četvrti sudija: Milan Ilić iz Ćuprije.

FK Inđija: Milinović(Stanivuković), Živković, Dukanac(Stanković), Jakovljević, Savić, Tomanović (K), Zelić, Ivković, Maksimović(Kordolup), Košutić, Lemajić. Klupa: Stanivuković, Krivokuća, Stanković, Krstić, Kordolup, Petrović, Avrić. Trener: Zoran Govedarica.

FK Jedinstvo Putevi: Marinković, Čančarević, Joksimović, Vidić, Milekić, Planić, Arsić(Mudrinić), Nikitović (K), Bajić(Simić), Jovanović, Vukmirović. Klupa: Mišić, Živković, Žunić, Mudrinić, Simić, Vićentijević, Vasić. Trener: Predrag Ristanović.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Inđija Jedinstvo Putevi
Nema rezultata