XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

PLS: Sloga ā€“ Proleter 1:0

01.06.2013 A. DaiÅ”ević

Na radost oko 1500 gledalaca Sloga je pobedom, minimalnom, ali zasluženom, protiv novosadskog Proletera opstala u prvoligaškom društvu. Zaslužili su „beli“ petominutne ovacije na kraju meča, jer su, pogotovo u drugom delu prvenstva, pružili maksimum, borili se kao lavovi, ginuli za svaki autm svaki korner i gol i kao plod stigao je opstanak. Protiv neugodnog tima sa Slana Bare nije bilo lako. Opterećeni važnošÄ‡u meča domaći su jako loše počeli suisret, dok je rasterećeni gost imao više loptui u posedu i lako dolazio do proitivničkog šesnaesterca gde su se te kacije uglavnom završavale. Ipak, prvu priliku na utakmici imala je Sloga, posle centaršuta Milovanovića, šutirao je Jovanović, glavom sa pet metara, ali pored gola. Usledio je period dominacije gostiju, ali bez prave prilike ili šuta na gol besposlenog Božovića. U 23. minutu, posle kornera Trnavca, sjajno je skočio Drašković, šutirao, ali je lopta izbačena sa gol linije. I kada se činilo da je to sve za prvih 45 minuta erupcija oduševljenja na Gradskom stadionu. Milovanović je započeo filigransku akciju, Trnavac sa sredine terena sjajno proigrao Gobeljića koji je kao „simplon“ protrčao svoje čuvare, prebacio Drinića,a „Zmaj“ Jovanović sa metar ugurao loptu u mrežu. Dok se sa tribina orilo „beli,beli“ izvanredni arbitar Grujić iz Niša označio je kraj prvog dela meča. U drugom poluvremenu mnogo bolja i zrelija igra Sloge, gosti su pokušavali da učine nešto više, ali bez prave prilike. Proleter je potpuno stao kada je u 63. minutu opravdano isključen kapiten Tanasin, koji je grubo srušio Radovića u trenutku kada je ovaj bio u prilici da ostane oči u oči sa Drinićem. Sloga je do kraja mudro čuvala vođstvo koje je u dva navrata moglča da uveća. U prvoj situaciji je bio Rovčanin ali je sa 10 metara usamljen šutirao nebu pod oblake,a u drugoj,posle par driblinga Brkića, Radović nije pogodio. Nakon poslednjeg zvižduka sudije Grujića, usledilo je veliko slavlje fudbalera i navijača Sloge na ovosezonskom oproštaju od Gradskog stadiona. Sloga će kao prvoligaš na meč poslednjeg kola u Banatski Dvor, potpuno opušteno.

Odlično smo ušli u utakmicu, imali kontrolu igre, neke poluprilike i dobre kontre koje nismo realizovali,a gol smo primili posle velike greške naše odbrane. U drugom poluvremenu domaćin je bio bolji, zasluženo pobedio i ja im čestitam opstanak koji su zaslužili po svemu viđenom – bio je jasan posle utakmice trener Proletera Nenad Lalatović.

Jako teška utakmica, mučili smo se u prvih 45 minuta i iskreno plašio sam se kako će sve ispasti. Videlo se da nam nedostaje Radosavljević na sredini terena, ali uspeli smo da postignemo gol koji je doneo mir, staloženost u igri i u drugom poluvremenu momci su postavljene zadatke ispoštovali do tančina. Zaslužili smo pobedu i opstanak i ovaj rezultat darujemo vernim navijačima koji su i danas bili sjajni – blistao je od sreće Neško Milovanović trener Sloge.

Gradski stadion Gledalaca: 1500 Sudija: Danilo Grujić (Niš) 9 Pomoćne sudije: Milan Minić (Niš) i Denis Ferček (Aleksinac) 9 Strelac: Jovanović u 45. minutu Žuti kartoni: Jovanović, Brkić, Đorđević, Šejić (Sloga), Tanasin, Nedeljković (Proleter) Crveni karton: Tanasin (Proleter) u 63. Minutu. Igrač utakmice: Marko Gobeljić (Sloga).

SLOGA: Božović -, Gobeljić 8,5, Milovanović 7,5, Miletić 7,5, Drašković 7,5, Rovčanin 7,5, Jovanović 8 (od 79.minuta Brkić -), Anđelković 7,5, (od 63. minuta Antonijević 7,5), Trnavac 7,5, Radović 7,5, Đorđević 7,5 (od 87. minuta Dabižljević -)

PROLETER: Drinić 7, Tanasin 5,5, Kavčić 6, Stanojev 6,5, Nedeljković 6 (od 65. minuta Dragojević 6), Kovačević 6, Lekić 6,5, Ivanić 6,5, Vujaklija 6,5, Mićić 6 (od 80. minuta Bošković -), Stančetić 6.

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Sloga (K) Proleter
Nema rezultata