XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

PLS: Sloga - Metalac 2:0

18.05.2013 A. DaiÅ”ević

Sloga je potpuno zasluženo pobedila komšije iz Gornjeg Milanvoca. Vrlo agresivno su „beli“ krenuli od prvog zvižduka odličnog arbitra Veselinovića iz Valjeva i takav početak doneo je radost za navijače. Igrao se 6. minut, Đorđević je uputio dubinsku loptu prema Anđelkoviću, a ovaj kao pravi golgeter preko istrčalog Mateka poslao loptu u gornji levi ugao 1-0. Plavokosi napadač „belih“ je i u 17. minutu imao kolosalnu priliku posle odličnog centaršuta Milovanovića, ali je šutirao preko gola. U 26. minutu i omaleni Radović je bio u lepoj prilici, ali je za malo bio neprescizan, a dva minuta kasnije aplauzi na otvorenoj sceni za kapitena domaćih Trnavca, koji je lucidno šutirao i vratara gostiju Mateka koji je paradom sprečio najgore. Minut kasnije štoper domaćih Drašković je šutirao lopta je prošetala po golliniji gola gostiju, ali su zakasnili da je u mrežu ubace Brkić i Radović. Seriju prilika Sloge, posle dobre i ubedljive igre zatvorio je Milovanović koji je uputio „kiflu“ ali tik pored stative gola Mateka. U prvih 45 minuta Milanovčani ni jednom nisu ugrozili gol Sloge.

Nastavak je bio jednako uzbudljiv, a Sloga je već u 47. minutu imala šansu preko Anđelkovića koji je sa pet metara uputio volej preko gola. Metalac je počeo da igra ulaskom okretnog Živadinovića koji je u 61. minutu imao kolosalnu priliku, ali je Božović načinio bravuru i zaslužio ovacije na otvorenoj sceni. U narednoj akciji zicer je imao Brkić, ali se istakao Matek. Loptu je iz kornera uputio Trnavac, direktno u gol, ali za malo je bio neprecizan uz uzdahe navijača. Nova prilika gostima se ukazala u 66. minutu kada je pokušao Krpić, ali je Božović ponovo bio nesavladiv. Konačan rezultat postavio je Drašković koji je u 74. minutu, posle kornera, najviše skočio uputio loptui glavom, ona je odskočila ispred gola gostiju i preko ruku Mateka završila u maloj mrežici za veliko slavlje na stadionu kod Spomen parka.

Potpuno smo podbacili u prvih 45 minuta. Nismo ništa uradili što bi zavredilo pažnju i taj deo igre u potpunosti je pripao domaćinu koji je na vreme poveo i imao još izglednih prilika. Ulaskom Živadinovića malo smo živnuli, imali šansu za izjednačenje, nismo je iskoristili i kao kazna je usledio drugi gol. Potpuno zaslužena pobeda Sloge koja po igri zaslužuje mnogo bolji plasman na tabeli – po zavšetku utakmice naglasio je Vladica Petrović šef struke Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Imali smo veliki motiv, navijači su ponobo bili uz nas i nismo mogli da podbacimo. Pružili smo veoma dobru igru, propustili sijaset prilika, ali i dali dva gola za važnu pobedu. Veoma mi je drago što sam postigao pogodak i verujem opravdao poverenje šefa struke. Idemo dalje, na redu je Teleoptik, još jedna kvalifikaciona utakmica za nas. Uz navijače možemo do nove pobede – ne krijući zadovoljstvo naglasio je Stefan Drašković štoper i u ovoj utakmici strelac za kraljevačku Slogu.

Prva liga Srbije u fudbalu

SLOGA – METALAC 2 – 0 (1 – 0)

Kraljevo;

Gradski stadion Gledalaca: 800 Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo) 8 Pomoćne sudije: Branko Pavlović (Zrenjanin) i Dejan Petrović (Kikinda) 8 Strelci: Anđelković u 6. i Drašković u 74. minutu Žuti kartoni: Milovanović i Brkić (Sloga), Nikolić, Sadlar i Živković (Metalac).

SLOGA: Božović 8, Gobeljić 7,5, Milovanović 7,5, Miletić 7,5, Drašković 7,5 (od 80. minuta Antonijević -), Radosavljević 7,5, Brkić 7,5, Anđelković 8 (od 90. minuta Vulić -), Trnavac 8, Radović 7,5, Đorđević 8.

METALAC: Matek 7, Kosić 6,5, Ovusu 7, LušÄević 6,5 (od 44. minuta Ružičić 6,5), Nikolić 6,5, Sedlar 6,5, Ćirković 6,5, Živković 6,5, Krpić 6,5, Kuveljić 6 (od 46. minuta Živadinović 6,5), Mladenović 6 (od 71. minuta Vignjević 6,5).

Igrač utakmice: Milutin Trnavac (Sloga)

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Sloga (K) Metalac (GM)
Nema rezultata